20.3.2019  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Vahvan tulevaisuuden valttikortit


Uutisnuotta 20.3.2019

Kotiseutu on rakas paikka. Olen käynyt paljon keskusteluja ikäisteni ihmisten kanssa Ähtäristä ja lähialueestamme. Moni haluaisi palata kotiseudulle. Jotkut ovat niin voineet tehdäkin. Kaikki on kiinni siitä, löytyykö lähialueelta töitä, mieluummin vielä pariskunnan molemmille osapuolille.

 
Kun kulunut vaalikausi alkoi, Suomessa rehotti työttömyys. Yrityksillä meni heikommin ja tulevaisuuden näkymät olivat usvaiset. Tarvittiin tekoja, joilla suomalaisesta työstä tuli kilpailukykyisempää, vienti saatiin vetämään ja yritykset investoimaan.
 
Tuloksena on yli 140.000 uutta työpaikkaa ja valtion velkaantumisen taittuminen. Kipeää on monelle tehnyt. Suomen suosta nostaminen on ollut suhteessa rankempaa pienituloisilla kansalaisilla.
 
Suomea ei pidä päästää enää samaan tilanteeseen jossa neljä vuotta sitten olimme. Taloustilanteemme oli EU:n pohjasakkaa yhdessä Kreikan kanssa. Voidaksemme huolehtia jokaisesta Suomalaisesta, kansantaloutemme on oltava vahvalla pohjalla, nyt se on.
 
Ainoa keino menestyä jatkossakin on vahvasti tulevaisuuteen luottavien pienten- ja keskisuurten yrityksen varassa. Ne luovat pohjan työllisyydelle, verotuloille ja sen jälkeen palveluille.
 
Ähtärillä, Lehtimäellä ja Soinilla on tulevaisuutta. Siitä huolehtivat alueemme paikalliset yritykset, hyvä perusopetus ja lähellä oleva lukio sekä ammatillinen koulutus. Osaava terveydenhuolto on niin ikään haluttu meillä varmistaa seutukunnan omalla sote -ratkaisulla yhteistyössä Pihlajalinnan ja muiden alueemme seutukunnan kuntien kanssa. Räjähdekeskus on saatu säilytettyä ja esikunta Inhassa pidettyä. Näin on oltava myös jatkossa.
 
Niin ihmiset kuin alueemme yritykset tarvitsevat liikkuakseen kunnossa olevan tiestön ja toimivan junaliikenteen. Polttomoottoriautolla on saatava ajaa jatkossakin ja omaa tupaansa on voitava lämmittää kotimaisella puulla ja turpeella.
 
Tiedämme täällä, mikä merkitys on suomalaisen ruuan tuotannolla ja kestävällä metsätaloudella. Molemmat ovat vastauksia maailmaan laajuiseen haasteeseen ilmastonmuutoksesta. Maataloudessa hiiltä sitoo nurmi. Siitä voidaan tuottaa maailman puhtaimpia maitotuotteita ja lihaa. Niin ikään paras hiilinielu on kasvava metsä.
 
Kotiseutumme on hieno paikka. Siitä voi tuntea reilusti ylpeyttä. Yhdessä voimme tehdä siitä vieläkin paremman. Valttikortit ovat käsissämme.

Kommentit (0)

    « Takaisin