1.5.2019  //  Yleiset, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Vappupuhe: Johtopäätöksiä, lupauksia ja vaalit

Kansanedustaja Mikko Savolan vappupuhe 

1.5.2019 Vihreä Vappu, Seinäjoki

 
Arvoisat Vihreän Vapun juhlijat,
 
Lämmin kiitos kutsusta tänne perinteiseen keskustalaiseen vapputapahtumaan. Rehellisesti sanottuna olisin toivonut, että meitä eteläpohjalaisia kansaedustajia olisi voinut olla täällä vielä vähintään yksi lisää. Kansalaisten ääni on kuitenkin puhunut ja me vaikutamme Pasin ja Antin kanssa parhaan kykymme mukaan koko maakuntamme asioihin siltä paikalta, jonka tulevat viikot meille näyttävät.
 
Eduskuntavaalien johtopäätökset
 
Keskustan tulos vaaleissa oli sodan jälkeisen ajan huonoin. Peiliin on katsottava monella tasolla. Puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä kantoi oman vastuunsa. Syyskuun ylimääräinen puoluekokous valitsee uuden puheenjohtajan, jonka johdolla rakennamme puolueellemme uutta nousua.
 
Vahva itsetutkiskelun paikka meillä on myös piirinä. Ehdokasasettelumme tihkoi, naisia oli ehdolla vain kolme ja nuoria yksi. Kampanjat käytiin ehdokkaiden omien tukiryhmien varassa. Ne kenellä oma tukiorganisaatio on kunnossa, pärjäsivät paremmin. Monet olisivat tarvinneet vahvempaa yleiskampanjaa piirin tukemana. Nyt sellaista ei todellisuudessa ollut.
 
Piirimme tarvitsee herätyksen ja uuden alun. Se tarkoittaa ohjelmatyötä, vastuun jakoa, eri henkilöiden vahvuuksien huomioon ottamista, kentän herättelyä ja ennen kaikkea johtajuutta.
 
Keskusta on ollut vanha mahtipiiri maakunnassamme. Jotta se sellaiseksi voisi uudelleen tulla, on toimintatapojen uudistuttava. Se vaatii muun muassa vahvempaa läsnäoloa sosiaalisessa mediassa ja uusien kasvojen järjestelmällistä esiin nostamista. Maakunnallisien tehtävien täyttäminen ei voi olla jatkossa piirikokouksen huutoäänestys vaan sen on oltava valmisteltu kokonaisuus joka ottaa huomioon eri ikäiset ihmiset, naiset ja miehet sekä nuoret.
 
Vain nostamalla uusia kasvoja jokaisella tasolla esiin me voimme menestyä. Sellainen paikka olisi ollut nyt käytävissä eurovaaleissa. Sen sijaan olemme kokonaan ilman omaa ehdokasta.
 
Hyvät keskustalaiset ystävät:
 
Synkkyyteen emme saa vaipua, mutta töihin on totisesti ruvettava.
 
Vaikka olemme vasta kevään korvalla, kesä menee nopeasti ja syksy saapuu piirissämmekin pian. Tiedän myös itse, ettei pelkkä kritisoiminen auta. Kuuntelen kesän aikana herkällä korvalla alueemme tapahtumissa järjestöväen toiveita. Jos keskustalaiset kokevat, että suunnan on muututtava, lupaan omalta osaltani harkita, voinko olla sellaisen muutoksen tekijä, jota piirissämme nyt tarvitaan.
 
Lupaukset on lunastettava
 
Hallitusta muodostetaan nyt eduskuntavaaleissa tulleen ykköspuolueen, SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen johdolla. Rinne lupasi paljon ja on jatkanut lupauksiaan vaalien jälkeen.
 
Keskusta voi olla mukana Antti Rinteen johtamassa hallituksessa, jos se tekee keskustalaista politiikkaa. Asetimme tiukat ehdot miltä keskustalaisen Suomen tulee näyttää, mikäli me mukana olemme. 
 
Se on alueellisesti tasa-arvoinen, turvallinen Suomi, jonka vahvuus on omassa elintarviketuotannossa sekä metsissä. 
 
Keskustalainen Suomi luottaa ihmisiin, kannustaa yrittäjyyteen, luo edellytykset kouluttautua jokaiselle suomalaiselle lompakon paksuuteen katsomatta, huolehtii koko maan sisäisestä turvallisuudesta ja varmistaa vakaalla ulkopolitiikalla sekä yleisen asevelvollisuuden kautta luodulla maanpuolustuksella sen, että jokaisella on turvallista elää kansainvälisessä maailmassa. 
 
Keskustalaisessa Suomessa perheet ovat kaiken keskiössä. Sen vuoksi perhevapaauudistuksen on oltava aidosti perheiden asialla, eikä työmarkkinakorporaatioiden tai äärifeministien vallankäytön kappaleena.
 
Vaalit olivat ja uudet tulevat
 
Ei pitkääkään aikaa eduskuntavaaleista, kun on aika jälleen pystyttää toritelttoja ja valmistautua seuraaviin vaaleihin. Omalta osaltani eurovaalit ovat hieman erilaiset. Olen nimittäin niissä mukana vaalipäällikön ominaisuudessa. Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg on ehdolla ja olen hänen kampanjatiimissään vaikuttamassa. Ollista Suomi saa vahvan turvallisuusasioiden asiantuntijan joka ymmärtää maanpuolustuksen merkityksen koko Suomessa.
 
Eurovaaleissa ratkaistaan Suomen maaseudun äänen kuuluminen. Sen vuoksi väki on syytä saada alueellamme liikkeelle. Jokainen kotiin jääminen, jokainen äänestämättä jättäminen ja jokainen protesti keskustalle on ääni maaseudun ja maakuntien elinvoimaa vastaan.
 
Hyvät keskustalaiset. Lähdetään siis joukolla äänestämään ja huolehditaan, että meillä on jatkossakin vahvat vaikuttajat valvomassa koko Suomen etua myös europarlamentissa.
 
Tahdon toivottaa iloista kesän odotusta jokaiselle ja railakasta vihreää vappua!

Kommentit (0)

    « Takaisin