4.7.2019  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Matkailueurot seutukunnalle


Viiskunta 4.7.2019
 
Eduskunnan kesätauko alkoi viime viikonloppuna. Eduskuntavaalit, hallitusneuvottelut ja kansainväliset työtehtävät ovat varmistaneet sen, että kotipäiviä ei ole tullut liikaa tämän kevään aikana. Pieni hengähdys tekee nyt hyvää.
 
Perheen kesälomareissua suunniteltaessa, päädyimme tällä kertaa pystyttelemään pohjalaismaakuntien tuntumassa. Pienille lapsille automatkat ovat tällöin lyhyemmät, mikä vähentää takapenkkitaistelujen määrää. Samalla pääsee testaamaan lähialueemme matkailuelämyksiä.
 
Olin maaliskuussa puhumassa Ähtärissä järjestetyssä valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien seminaarissa. Tilaisuuteen oli kokoontunut parisataa yrittäjää eripuolilta Suomea. Kotimaan matkailulla on maassamme valtava työllisyysvaikutus.
 
Jos jokainen Suomessa asuva tekisi tänä vuonna yhden kotimaanmatkan lisää, kasvattaisi se matkailun kokonaiskysyntää 800 miljoonaa euroa. Kotimaanmatkailun mahdollisuuksien kehittäminen kansainvälisen matkailun rinnalla onkin mielestäni tärkeää. 
 
Vuoden 2017 tietojen mukaan matkailun kokonaiskysyntä on noussut 15 miljardiin euroon. Vahvaa kasvua vauhdittaa ulkomainen matkailukysyntä, joka kasvoi 27 prosenttia nousten 4,6 miljardiin euroon.
 
Kotimaan matkailusta eivät hyödy ainoastaan alan suorat yritykset. Yksi matkailueuro tuo arviolta 56 senttiä lisäarvoa muille toimialoille, kuten rakennusteollisuudelle, elintarviketeollisuudelle ja palveluille. Matkailuala tarjoaa urapolkuja myös nuorille sillä alalla alle 26-vuotiaiden työntekijöiden osuus 30 %.
 
Seutukunnallamme on useita matkailuvaltteja Ähtäri Zoo:sta ostosmatkailuun, maatilamatkailuyrityksiin, kuin urheilun ja kulttuurin ympärille rakennettuihin elämyksiin. Nautitaan kesästä, matkaillaan kotimaassa ja tutustutaan seutukuntamme kohteisiin.

Kommentit (0)

    « Takaisin