1.8.2019  //  Yrittäjyys, Vaaliteemat, Yleiset, Kansainvälisyys, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa

Yrittäjät luovat elinvoiman


 
Viiskunta 1.8.2019
 
Viime viikolla julkistetun tilaston mukaan työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta on 6,9 prosenttia. Lukema on Manner-Suomen alhaisin. Kuortaneen työttömyysprosentti on maakunnan alhaisin 4,8 prosentilla.
 
Alueemme elinkeinorakenne muodostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä. Ilman yrittäjien riskinottoa, yhteistyötä ja kasvua tilanteemme voisi olla hyvin toisenlainen. Viime vaalikaudella tehdyt yrittäjyyttä tukevat toimenpiteet näkyvät ja heijastuvat nyt myönteisellä tavalla.

Keskustan vaatimuksesta yrittäjyyttä painotetaan vahvasti myös Antti Rinteen hallituksen hallitusohjelmassa. Yrittäjävähennys tuo jatkossakin kannusteita alueemme yrityksille. Yrittäjien verotus säilyy nykytasolla ja pienimpien yritysten osalta se voi jopa keventyä. Yrittäjät otetaan entistä vahvemmin mukaan yhteiseen pöytään hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kanssa.
 
Suomen työllisyysastetta aiotaan nostaa edelleen tällä vaalikaudella. Yritysten kasvu ja luottamus tulevaan on avainasemassa tavoitteen saavuttamiseksi. Seutukuntammekin alhainen työttömyysprosentti osoittaa, että usealla yrityksellä on jo pulaa osaajista.
 
Kuntien välistä yhteistyötä tuleekin lisätä alueemme houkuttelevuudessa ja paluumuuttajien saamisessa alueellemme. Erityinen huomio on otettava lapsiperheisiin ja siihen, että seudultamme löytyy pariskuntien molemmille puoliskoille töitä. Teemme jo useassa asiassa saumatonta yhteistyötä. Saisimmeko myös tässä otettua loikan eteenpäin kuntien ja yrittäjäjärjestöjen yhteispelillä?
 
Varmaa on, ettemme pärjää myöskään ilman työperäistä maahanmuuttoa. Siksi töitä tekemään tulevien maahanpääsy ei saa olla liian hankalaa.
 

Kommentit (0)

    « Takaisin