5.9.2019  //  Yleiset, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Lisää puheterapiakoulutusta


 
Viiskunta 5.9.2019
 
Tänään on valtakunnallinen Yrittäjän päivä, jota on vietetty vuodesta 1997 alkaen. Päivä on perustettu luomaan uskoa ja arvostusta sekä parantamaan yrittäjyyden toimintaedellytyksiä muun muassa tietoisuutta lisäämällä.
 
Keskusta arvostaa yrittäjyyttä. Meille se on työtä ja uuden luomista. Sillä ihminen ilmaisee itseään ja palvelee samalla muita. Yrittäjä kantaa riskin, työllistää ja luo hyvinvointia ympäröivään yhteiskuntaan.
 
Hallitusneuvotteluissa keskusta vaati ennustettavaa sekä työllisyyttä ja yrittäjyyttä edistävää veropolitiikkaa, joka ottaa huomioon erityisesti pieni- ja keskituloiset. Toiveemme mukaan yrittäjien ja yritysten verotukseen ei suunnata kiristyksiä. Hallitusohjelmassa huomioidaan erityisesti yrittäjän perhe, sosiaaliturva ja monimuotoinen yrittäminen.
 
***
 
Seutukunnallamme, kuten koko Suomessa on vajetta puheterapeuteista. Meillä on tällä hetkellä vain yksi ainoa vakinainen puheterapeutti ja toinen saatavilla ostopalveluna. Uusia puheterapeutteja ei löydy, koska niitä ei yksinkertaisesti ole.
 
Puheongelmat aiheuttavat vaikeita elämänmittaisia ongelmia. Terapia on lakisääteistä lääkinnällistä kuntoutusta, millä on hoitotakuu.
 
Pula puheterapeuteista on ollut Suomessa vuosien ajan. Opiskelijaksi otetaan vuosittain vain noin sata opiskelijaa ja hakijoista vain pieni prosentti pääsee sisään. Mielestäni opiskelijamäärä olisi syytä ainakin puolitoistakertaistaa riittävän työntekijäresurssin saavuttamiseksi.
 
Tarkastella voisi myös uuden logopedian opintokokonaisuuden toteuttamismahdollisuutta Seinäjoen, Kokkolan ja Vaasan alueella? Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva yliopistokeskus olisi sille erinomainen toteutuspaikka. Samalla on hyvä selvittää muuntokoulutusmahdollisuudet. Jätin tästä viime viikolla ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen.
 

Kommentit (0)

    « Takaisin