12.9.2019  //  Yleiset, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Keskustan tie tulevaisuuteen

Lakeudenportti 12.9.2019


Viime viikonloppuna Keskustalle valittiin Kouvolassa uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni. Hänen johdollaan lähdemme tekemään yhdessä työtä sen eteen, että Keskusta on mahdollisimman pian taas Suomen suurin puolue.
 
Katrin sanoin on aika kirjoittaa uusi luku. Keskusta on aina osannut katsoa tulevaisuuteen ja taistella tavallisten kovaa työtä tekevien suomalaisten, viljelijöiden, yrittäjien, korttelien, kylien ja isänmaan puolesta. Näin on tästäkin eteenpäin.
 
Kannatus on meille poliittisena järjestönä toimintaedellytys, mutta pelkkä sen hakeminen ei voi olla itsetarkoitus. Jäsenten, edustajien ja valtuutettujen määrä lopulta vain väline päätösten toteuttamiseen.
 
Järjestötyöhön lähdetään mukaan tahdosta vaikuttaa. Oma näkemys ja kokemus halutaan antaa laajemman yhteisön käyttöön. Puolueen aktiiveilla on vastuu tehdä ja toimia parhaan kykynsä mukaan niin kylän, kunnan kuin koko Suomen parhaaksi.
 
Puoluetoiminta on mielenkiintoista silloin, kun puolue on aktiivinen kaikilla tasoilla. Ei riitä, että seurataan vain valtakunnan politiikkaa. Toiminnan edellytyksiin alueilla on laitettava erityinen painoarvo.
 
Sosiaalisen median aikakaudella tämä kytkös on entistäkin tärkeämpi, sillä viesti suuntaan ja toiseen liikkuu salamannopeasti ja eri tasojen asiat sekoittuvat yhteen.
 
Tämän päivän Suomi ei ole samanlainen kuin ennen, eikä pidäkään olla. On järkevää tajuta, ettei mennyt palaa ja uudistumista tarvitaan. Olemme aina olleet kansanliike, jonka eturintamassa on marssinut edistyksen lippu.
 
Luulen, että viime vuosina tätä on ollut vaikea nähdä. Keskustan vahvaa osaamista on olla maltillinen asiainhoitopuolue, mutta ajatus ja tarkoitus ei pyhitä keinoja, mikäli tekemämme työ ei näy tai kuulu.
 
Rohkeutta on kertoa avoimesti, minne olemme menossa, vielä rohkeampaa on avata keinomme tarkastelulle joka päivä ja jokaisessa keskustelussa. Tämä vaatii meiltä päättäjiltä entistäkin parempaa omistautumista työllemme, ihmisten tapaamiselle ja asioiden läpikäymiselle. On huomioitava niin kova talous, kuin pehmeämmät arvot, kuten perhepolitiikka ja heikompiosaisten asia.
 
Kotiseudulla meidän on tehtävä kotiseutumme näköistä politiikkaa. Valtakunnan ratkaisujen on kestettävä niin maakunnan, kuin seutukunnan tarkastelu. Etelä-Pohjanmaan Keskustalla on oma ääni niin julkisuudessa, kuin puoluehallituksessa. Sitä on käytettävä.
 
Huomisen Keskusta ei koskaan voi olla eilisen Keskusta. Järjestömme ja sen toiminnan kehittämisen on oltava näkyvää ja vaikuttavaa niin paikallisella, kuin valtakunnallisella tasolla.

Kommentit (0)

    « Takaisin