7.11.2019  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa

Tolkkua arvokeskusteluunTorstai-Lehti 7.11.2019
 
Voiko lihaa syödä? Voiko maitoa juoda? Saako metsää käyttää? Millä talon voi jatkossa lämmittää, jos puuta ja turvetta ei voi käyttää? Voiko ruokarukouksen lukea koulussa? Vapautetaanko huumeet? 
 
Tämän tyyppisiin kysymyksiin olen saanut vastata tämänkin lehden levikkialueen ihmisille viime viikkoina velloneen keskustelun aikana.
 
Suomi on murroksessa. Mediavyörytys on lujaa ja sosiaalisen median aikakaudella ääripäät ovat yhä useammin keskustelun ytimessä.
 
Erilaiset ilmiöt nousevat herkemmin pintaan ja ohjaavat keskustelun suuntaa. Tolkun ihmiset pyörittelevät silmiään ja ihmettelevät maailman menoa.
 
Eteläpohjalaiseen mentaliteettiin ei kuulu hötkyily. Linja on suora ja pitävä. Sitä voi puolustaa niin tavallinen kansalainen kuin yhteiskunnallisissa asioissa vaikuttava. Emme voi olla hiljaa vaan keskusteluun on otettava osaa. Reilusti perinteitä kunnioittaen ja tolkun linjaa puolustaen.
 
Moni on kysynyt, miksi Keskusta meni hallitukseen? Mitä enemmän asiaa pohdin, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että juuri meitä tarvitaan mukana tasapainottamassa politiikkaa ja ylläpitämässä päätöksissä realismia sekä maalaisjärjen ääntä.
 
Suomalaista ruokaa tarvitaan jatkossakin. Viljelijät ja ruokateollisuus tekevä kovaa työtä parantaessaan ympäristöä ja ilmastoa. Lehmä on ollut aina kansan tuki ja turva. Niin on jatkossakin.
 
Energiatuotantomme on oltava omavaraista. Huoltovarmuus nousee entistä suurempaan arvoon aikana, jolloin maailman kriisit tulevat hyvinkin lähelle. Kukaan muu ei meistä huolehdi, kuin me itse. Sen vuoksi pohjalaisten tulee ottaa asiassa aloite omiin käsiinsä ja ottaa tavoitteeksi energiaomavaraiset pohjalaismaakunnat.
 
Suomalaiset arvot ja säntillisyys kumpuavat luterilaisuudesta. Tätä arvopohjaa on myös lapsillemme voitava opettaa, jos vanhemmat niin haluavat. Ruokarukous tai hiljentyminen ei ole keneltäkään pois. Sen sijaan se tuo lapsillemme kunnioitusta ruokaa ja perusarvoja kohtaan.
 
Kansalaisaloite huumeiden käytön kriminalisoinnista luopumisesta kuvastaa vallitsevaa murrosta vapaasta ajattelusta huumeiden käyttöön. Tätä aloitetta Eduskunta ei tule hyväksymään, vaikka Vihreät asiaa puoltavaisivatkin. Toteutuessaan se veisi Poliisilta mahdollisuudet puuttua nuorten päihdekäyttöön ja keinot päästä alalla rehottavan rikollisuuden lähteille.
 
Vaikka meitä maalaisjärkisiä haastetaan nyt vahvasti, arvot ja linja pitävät. Ehkä juuri siksi olen halunnutkin mennä Eduskuntaan töitä tekemään.
 

Kommentit (0)

    « Takaisin