2.1.2020  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Uudelle vuosikymmenelle

Lakeudenportti ja Torstai-lehti 2.1.2020

 
Vuosi 2019 ja sitä myöden yksi vuosikymmen on jälleen historian kirjoissa ja kansissa. Henkilökohtaisesti se oli yksi poliittisen urani tapahtumarikkaimmista. Eduskuntavaalit, hallitusohjelmaneuvottelut ja ministerivalinnat, puoluekokous, valiokuntatyö sekä työmatkat kotimaassa ja ulkomailla. Syksyllä kisasin Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajan tehtävistä. Se tehtävä alkoi eilen. Eduskunnan joulua väritti  Rinteen hallituksen kaatuminen ja Marinin hallituksen aloittaminen.
 
Uudella hallituksella riittää tehtävää alkavalle vuodelle. Kaikkein suurin vastuu on työllisyyden parantamisesta. Uusia työpaikkoja on synnyttävä, jotta kaikki tavoitellut peruspalvelut ja hallitusohjelmakirjaukset voidaan toteuttaa suunnitellusti. Tässä pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on keskeinen rooli. Tulevaisuuden näkymien on oltava vakaat, jotta investointeja ja sitä myöden työpaikkoja voi syntyä.
 
Keskustalla riittää tehtävää hallituksen maalaisjärjen ylläpitäjänä. Metsien kestävä käyttö on välttämätöntä toteuttaaksemme Suomeen suunnitellut, tuhansia ihmisiä työllistävät metsäteollisuuden investoinnit. Energiassa puun käyttö tulee lisääntymään kivihiilen siirtyessä historiaan. Turpeella on tässä edelleen merkittävä rooli tukipolttoaineena, vaikka kaikki eivät tätä haluakaan tunnustaa.
 
Maatalouden osalta tarvitaan onnistumisia niin EU –pöydissä uuden ohjelmakauden linjan muodostamisessa, kuin kotimaisessa reilua kauppaa edistävässä lainsäädännössä. Eläinten hyvinvointilaissa on niin ikään oltava järki päässä. Sen toteutuksessa on edettävä niitä ihmisiä kuunnellen, jotka hyvinvoinnista arkipäiväisessä työssään huolehtivat.
 
Teiden ja rautateiden investoinneissa on huolehdittava koko Suomesta. Jokainen maaseudun tie on tärkeä. Sen vuoksi pysyvät lisäykset perusväylänpitoon tulee enemmän kuin tarpeeseen. Varojen ohjautumisessa oikeisiin kohteisiin tarvitaan vahvaa vuorovaikutusta kuntien ja Ely –keskuksen viranomaisten välillä. Suuremmissa hankkeissa tarpeita on Suomen pitkittäisyhteyksien lisäksi myös poikittaisen liikkuvuuden parantamisessa.
 
Turvallisuudesta huolehdimme parhaiten pitämällä viranomaisten resurssit kunnossa. Poliisi, palo- ja pelastustoimi, puolustusvoimat sekä rajavartiolaitos tekevät tinkimätöntä työtä kansalaisten eteen. Näiden palvelujen tarvitsijat eivät juurikaan aina sijaitse suurissa kasvukeskuksissa. Siksi maaseudun näkökulma on oleellinen esimerkiksi vasteajoista puhuttaessa.
 
Suomella on kaikki eväät omissa käsissään. Uskon, että tästä vuosikymmenestä tulee edellistään parempi, kun teemme sen eteen joka päivä töitä.

 
Pidetään aktiivisesti yhteyttä tänäkin vuonna. Seutumme ääni kuuluu, kun pidämme linjat auki ja pelaamme sinnikkäästi kohti samaa maalia.


Kommentit (0)

    « Takaisin