29.4.2020  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Virtuaalinen vappu

Virtuaalinen vappu

Järviseutu 29.4.2020

 
Koronakriisin aikana tärkeintä on turvata ihmisten terveys ja toimeentulo niin, että Suomi selviytyy tästä kaikesta mahdollisimman vähin vahingoin. 
 
Rajoitusten tavoite on ollut suojella ihmishenkiä ja varmistaa, että jokainen vakavasti sairastunut pystytään hoitamaan asianmukaisesti. Nyt voi perustellusti sanoa, että rajoitukset ovat purreet, vaikka ne ymmärrettävästi ovat ihmisten arkea rasittaneetkin. Virheitäkin on tehty ja niistä on opittu.
 
Jo tehdyillä ja tulevilla taloustoimilla hallituksen tavoite on estää yritysten laajamittainen konkurssiaalto ja työttömyyden paheneminen. Sen vuoksi valtio auttaa akuutissa hädässä, elvyttäen ja ottaen velkaa. 
 
Akuuttien päätösten rinnalla valmistellaan myös ulospääsyä tilanteesta. Hallitus ja eduskunta käyvät jatkuvasti tilannekuvaa läpi ja puolueet muodostavat omia näkemyksiään. Keskustan vahvat perusasiat kuten koko Suomi, yrittäjät, alkutuotanto, perheet ja sivistys ovat kaikki erityisessä arvossa. 
 
Monessa kodissa on viime viikkoina ollut paljon sumplittavaa, kun lapset ja nuoret yhtäkkiä joutuivat siirtymään kotikouluun. Opettajat ovat tehneet hienoa työtä etäyhteyksien ääreltä. On kuitenkin varmaa, että tuen tarvitsijoita on jatkossa entistä enemmän. 
 
On ymmärrettävää, että monet hyväkuntoiset ja aktiiviset seitsemänkymppiset kaipaavat takaisin normaalielämään. Jatkossa teidänkin kokemustanne ja panostanne yhteiseksi hyväksemme tarvitaan entistä enemmän.
 
Tällä viikolla vapun juhliminen on erilaista. Haastankin kaikki keksimään ja esittelemään omat parhaat uudet poikkeusolojen vapunviettotavat. Itse pidän vapun päivänä virtuaalisen tilaisuuden Facebookissa. Tervetuloa kuulolle!
 

Kommentit (0)

    « Takaisin