2.7.2020  //  Vaaliteemat, Yleiset, Seutukunta, Koko Suomi

Järkeä sote-esitykseen


Viiskunta 2.7.2020

Hallitus laittoi sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiurun johdolla laaditun esityksen sote-uudistuksesta lausunnolle juhannuksen alla. Kunnat, kuntayhtymät sekä muut olennaiset tahot voivat esittää näkemyksensä 25. syyskuuta mennessä. Esityksessä on paljon hyvää, mutta edelliskauden kiistakapuloista on räväytetty nyt kunnolla vastakkaiseen päätyyn. 
 
Kunnat ja kuntayhtymät ovat solmineet kokonaisulkoistussopimuksia vuosittaisilta käyttömenoiltaan arvioituna 500 miljoonan euron arvosta. Tästä osa on Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin alueen perustama Kuusiolinna Terveys Oy, jonka jäljellä oleva arvo on lähes miljardi euroa.
 
Kiurun esityksessä on arvioitu, että alueemme hankintasopimus tulisi mitätöitymään, koska järjestämisvastuuta on siirretty niin laajalti yksityiselle palveluntuottajalle. Olen esittänyt vaatimuksen palvelusopimusten reilusta kohtelusta. Tällaisenaan esitys on susi.
 
Sote olisi järkevämpää rakentaa niin, että jo tehdyt sopimukset voisivat täyttyä. Silloin itsenäisten kuntien sopimia sopimuksia ei tarvitsisi mitätöidä ja korvata. Mitätöinti tulisi kalliiksi yhteiskunnalle. Suomen perustuslaki turvaa, että toisen omaisuutta ei saa viedä tai tuhota. Kaikilla on omaisuuden suoja.
 
Olemme toteuttaneet alueellisen kokonaisulkoistuksen turvataksemme Kuusiokuntien lähipalvelut ja pitääksemme kustannukset kurissa. Tässä on onnistuttu, miksi siis rikkoa toimivaa?
 
Toivon lausuntokierrokselta vahvaa viestiä, siitä että sote on viimein aika saada maaliin järkevällä tavalla, toimivat kokonaisuudet huomioon ottaen.
 
Poikkeuksellinen kevätkausikin saatiin Eduskunnassa maaliin. Tämän viikon jälkeen on aikaa vetää hieman henkeä. Vaikka kesätapahtumia onkin tänä vuonna vähemmän, hymyillään kun tavataan ja nähdään vaikkapa jätskikioskilla.
 
Aurinkoista kesää!


 

Kommentit (3)

 • Linda Mark 6.7.2020 klo 20.36
  Kuinka sain lainaani tältä suurelta yritykseltä

  Hei rakkaat ihmiset, olen Linda McDonald, joka asuu tällä hetkellä Austin Texasissa, USA. Olen tällä hetkellä leski kolmen lapsen kanssa ja jouduin taloudelliseen tilanteeseen huhtikuussa 2020 ja minun piti rahoittaa uudelleen ja maksaa laskuni. Yritin etsiä lainoja erilaisilta sekä yksityisiltä että yrityslainoilta, mutta ei koskaan onnistuneesti, ja useimmat pankit hylkäsivät luottoani, älä suorita saalista niille hoodlumeille, jotka kutsuvat heitä omarahan lainanantajaksi, koska he ovat kaikki huijauksia, he haluavat vain sinun rahaa, etkä kuule heiltä uudestaan, että he ovat tehneet sen minulle kahdesti ennen kuin tapasin herra David Wilsonin. Mielenkiintoisin osa siitä on, että lainaani siirrettiin minulle 74 tunnin sisällä, joten neuvon ottamaan yhteyttä herra Davidiin, jos olet kiinnostunut lainan saamisesta ja olet varma, että voit maksaa hänelle takaisin ajoissa, voit ottaa hänet yhteyttä sähköpostitse ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Ei luottotarkistusta, ei asuntolainan tarjoajaa vain 2%: n korolla ja paremmilla takaisinmaksusuunnitelmilla ja aikataulu, jos sinun on otettava yhteyttä mihin tahansa yritykseen lainan vakuuttamiseksi ilman vakuuksia, ota yhteyttä David Wilsoniin tänään lainaa varten.

  Ne tarjoavat kaikenlaisia ​​lainoja.
  Lyhytaikainen laina (5_10 vuotta)
  Pitkäaikainen laina (20_40)
  Medialaina (10_20)
  Ne tarjoavat lainaa kuten
  Asuntolaina ............., yrityslaina ........ Lainalaina .......
  Opintolaina .........., yrityksen perustamislaina
  Yrityslaina ......., yrityslaina .............. jne
  Sähköposti .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Kun kyse on finanssikriisistä ja lainasta, David Wilsonin lainanrahoitus on oikea paikka, kerro vain hänelle, että rouva Linda McDonald ohjaa sinulle hyvää onnea ................... ....
 • Jayson Alec 25.8.2020 klo 06.03
  Tarvitsetko nopeaa pitkä- tai lyhytaikaista lainaa, jonka korko on suhteellisen matala, niin alhainen kuin 3%? Tarjoamme yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa, autolainaa, opintolainaa, velan vakauttamislainaa e.t.c. riippumatta luottotuloksestasi. Meillä on takuu tarjota rahoituspalveluita lukuisille asiakkaillemme ympäri maailmaa. Joustavien lainauspakettiemme avulla lainat voidaan käsitellä ja siirtää lainanottajalle mahdollisimman nopeasti, ota yhteyttä asiantuntijamme neuvoihin ja rahoitussuunnitteluun. Jos tarvitset nopeaa lainaa, ota meihin yhteyttä: sähköposti: jx.finance447@gmail.com tai lisää meille sovellus: +48732232776
 • Jhz6T3 http://pills2sale.com/ levitra nizagara 18.10.2020 klo 23.33
  Jhz6T3 http://pills2sale.com/ levitra nizagara

« Takaisin