6.8.2020  //  Vaaliteemat, Yleiset, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Koulut alkavat


Viiskunta 6.8.2020

Keväällä poikkeustila näkyi perheessämme hyvin. Puolisoni opetti etäyhteyksiä käyttäen, poikamme kävi kotoa käsin alakoulua ja päiväkoti-ikäinen tyttäremme leikki omia leikkejään. Itselleni lankesi etätyöpäivinä keittäjän rooli. Roolit olivat selvät ja arki saatiin pyörimään.

 
Opettajat, lapset ja vanhemmat joutuivat venymään paljon. Kuultujen kokemusten pohjalta kaikkialla etäkoulunkäynti ei sujunut ongelmitta. Suomessa on paljon sosiaalisia ongelmia; Lasten ainut lämmin ateria voi olla koulussa nautittu ruoka. Kaikilla vanhemmilla ei myöskään ole osaamista toimia lastensa tukena etäkoulua käydessä.
 
Ensi viikolla koulut alkavat normaalisti. Tautitilanne alueellamme on hyvä. Varovaisuutta on kuitenkin noudatettava ja suunnitelmat pahan päivän varalle oltava. Mitä todennäköisemmin poikkeuslakia ei oteta enää samassa mittakaavassa käyttöön kuin keväällä. Sen sijaan sovelletaan tartuntatautilakia, jonka nojalla kunta tai aluehallintovirasto voi päättää esimerkiksi koulun sulkemisesta, jos se on tartuntojen leviämisen kannalta välttämätöntä.
 
Varautuminen on hoidettu nyt myös paremmin. Testaamiskapasiteettia on lisätty ja käsidesiä sekä suojavälineitä on paremmin saatavilla. Tautiketjujen jäljittämiseksi on tehty oma kännykkäsovellus ja rokotetta testataan jo maailmalla. Kaiken kaikkiaan tieto siitä kuinka pitää toimia on meillä jokaisella kokemuksen kautta lisääntynyt.
 
Joka tapauksessa kouluun pääsy on monelle lapselle ja nuorelle odotettu asia. Ystävät, yhteisöllisyys ja sivistys pitävät tämän maan pystyssä. Alueellamme tehdään laadukasta sivistystyötä. Alakoulut, yläasteet, lukiot, ammatillinen koulutus ja niissä toimivat opettajat tekevät arvokasta työtä.
 
Hyvää opinpolkua ja uutta lukuvuotta kaikille!

Kommentit (0)

    « Takaisin