22.10.2020  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Ähtäri, Seutukunta, Koko Suomi, Etelä-Pohjanmaa

Kotitalousvähennys mahdollistettava lapsille ja lastenlapsille teetettävästä työstä

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) esittää, että kotitalousvähennys mahdollistetaan myös lapsille tai lapsenlapsille teetetystä työstä.
 
Savola toteaa, että kotitalousvähennyksen tavoitteena on ollut työllisyyden lisääminen ja harmaan talouden kitkeminen, sekä saada kotitaloudet hankkimaan palveluja, joita ei ilman kotitalousvähennystä välttämättä hankittaisi. Ajatuksena on ollut myös hoivapalvelujen osuuden kasvattaminen kotitalousvähennyksen piirissä.
 
- Viimeinen vuosi on kuitenkin muuttanut tilannetta paljon. Akuutti kriisi on aiheuttanut sekä tarvetta työlle että taloudellisia haasteita kaikenlaisille perheille.
 
Savola korostaa, että samalla kotona vietetään nyt myös erityisen paljon aikaa, ja koteja muokataan sopivammiksi niin koulunkäynnille kuin etätyöskentelyynkin.
 
- Vanhemmat ovat halukkaita auttamaan myös omia lapsiaan arjen moninaisissa asioissa ja turvaamaan osaltaan edellytykset nuoremman polven mahdollisimman normaalille elämälle. Kotitalousvähennys on syytä tarkastella tästä kulmasta uudelleen. 
 
Savolan lisäksi 16.10.2020 jätetyn toimenpidealoitteen allekirjoitti kymmenen kansanedustajaa. Aloitteessa esitetään, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin kotitalousvähennyksen saannin mahdollistamiseksi verovelvollisen omille lapsille tai lapsenlapsille teetetystä työstä.

Kommentit (1)

 • James Smith 19.4.2021 klo 06.22
  Tarvitsetko helposti hyväksyttäviä yritys- tai henkilökohtaisia lainoja? Mentarjota kaikenlaisia lainoja 3%: lla, ota meihin yhteyttä tänään james.smithfundsloan@gmail.com
  Koko nimi:
  Lainan määrä:
  Kesto:
  Puhelinnumero:
  Maa:
  Osoite:
  Ota meihin yhteyttä nyt: james.smithfundsloan@gmail.com
  Parhain terveisin,
  Herra James Smith

« Takaisin