7.1.2021  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta

Me selviämme tästä


Viiskunta 7.1.2021
 
Viime vuotta jää tuskin kenellekään kova ikävä. Rokotteen vaikutukset näkyvät pian ja on selvää, että tästä vuodesta tulee reilusti edellistään parempi. Tehtävää meillä seutukuntana nimittäin on paljon. Voimme tehdä paljon jokainen itse. Vielä enemmän yhdessä.
 
Alueemme yrityksien ja kuntien vahva satsaus matkailuun maksaa keväällä ja kesällä varmasti itseään takaisin. Kansainvälinen matkailu tuskin avautuu ennen syksyä entisiin mittoihinsa. Sen sijaan kotimaassa on turvallista matkustaa. Puhutaan siis jokainen seutukuntamme tarjoamien elämysten puolesta, mitä löytyy kaikista alueemme pitäjistä.
 
Keskustelin viikonloppuna eräiden alueellamme toimivien ravintolayrittäjien kanssa. Viime vuosi veti toiminnan ja talouden vereslihalle. Vakavaksi vetää. Tulevaisuuteen uskoen kuluvalta vuodelta odotetaan paljon. Mitä enemmän voimme ostaa oman paikkakunnan tuotteita ja palveluita sitä paremmat nousun mahdollisuudet meillä on.
 
Yhteistä edunvalvontaa tarvitsemme niin terveydenhuollon palvelujen turvaamiseksi kuin kouluinvestointien toteuttamiseksi. Liikennepuolella taas edunvalvonta alkaa tuottaa tulosta. Tänä vuonna käynnistyy viralliset selvitykset poikittaisliikenteen edistämiseksi valtatiellä 18 Väyläviraston ja maakuntaliittojen toimesta. Tämän jälkeen voimme osoittaa tarkat euromäärät jatkoinvestoinneille. Pitkään odotettu Kätkänjoentien kunnostus voi niin ikään alkaa.
 
Kaiken kaikkiaan seutukunnaltamme vaaditaan tänä vuonna erityistä yhtenäisyyttä. Huhtikuun kuntavaaleissa valitaan niin uudet kuntapäättäjät, kuin maakunnan keskeiset toimijat. Yhteistyökykyisiä ja -tahtoisia henkilöitä kaivataan mukaan ehdokaslistoille. Jokainen meistä on seutukuntamme edunvalvoja. Kannattaa siis lähteä mukaan.

Kommentit (0)

    « Takaisin