1.4.2021  //  Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa

Hyödyt irti elpymisvälineestä - biokaasusta mahdollisuus suomalaisille maatiloille

Viiskunta 1.4.

Euroopan yhteisen elpymisvälineen käytöstä Suomessa linjataan Suomen kestävän kasvun ohjelmassa. Asian ympärillä pyörii runsaasti vääriä mielikuvia. Julkisuudessa puhutaan Etelä-Euroopan valtioiden pelastuspakettina ja toisaalta todellisuudesta irrallaan olevana vihreänä hömppänä.

Suomen kestävän kasvun ohjelma luo pohjan kestävälle jälleenrakennukselle koronan jälkeisessä ajassa. Elpymisvälineen noin 2 miljardin euron rahoituksella saadaan liikkeelle arviolta yli 3 miljardin edestä yksityisiä investointeja ja tätä kautta lisää työpaikkoja. Ohjelman kokonaisvaikutus on näin toteutuessaan yli 5 miljardia euroa. Vipuvaikutus on siis merkittävä.

Vihreän siirtymän osalta varoja ohjataan järkivihreisiin ratkaisuihin. Kotitalouksien öljylämmityksestä luopumisen tuki saa jatkoa ja laajenee myös kunnille, seurakunnille ja yhdistyksille.

Hallitus tai Keskusta ei ole kieltämässä öljylämmitystä, mutta tarjoamme merkittävän helpotuksen kalliille siirtymälle. Toinen tärkeä järkivihreän siirtymän panostus kohdistuu biokaasun tuotantoon ja jakeluun, missä on valtavat mahdollisuudet suomalaisille maatiloille. Samalla vähennämme riippuvuuttamme öljyn tuonnista.

Keskeistä on myös valokuituverkon kehittäminen. Laajakaistan piiriin saadaan jopa 80 000 – 100 000 kotitaloutta tai yritystä. Korona on ajanut monet suomalaiset etätöihin. Tästä tulee pysyvä osa ihmisten arkea. Nopean netin myötä se on aidosti mahdollista kaikkialla Suomessa.

Otetaan nyt saatavilla olevasta rahoituksesta hyödyt irti ja huolehditaan, että se parantaa elämisen edellytyksiä meillä maaseudulla.

Kommentit (0)

    « Takaisin