13.4.2021  //  Yleiset, Maatalous, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Keskustalaisilta kovaa kritiikkiä hanhiluvista

 

Keskustan maa- ja metsätalousvaliokuntaryhmän jäsenet, kansanedustajat Anne Kalmari, Mikko Kärnä, Mikko Savola, Juha Pylväs ja Hanna Huttunen hämmästelevät valkoposkihanhiluvista vastaavan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimintaa.

- Saamiemme selvitysten mukaan on kiistatonta, että kyseisen ELY-keskuksen lupaharkinnassa on vakavia puutteita. Keskukselle on osoitettu lisäresursseja lupasuman purkamiseksi, mutta mitään ei ole tapahtunut. Olemme huolestuneita että asiaa jarrutellaan ideologisista syistä. On myös kiistatonta, että ammuttujen hanhien liha voidaan hyödyntää ravinnoksi mikäli päätöksen tekevä virkamies näin päättää. Mitään laki- tai asetusmuutoksia ei tarvita. Tulemme huolehtimaan, että eduskunta edellyttää aikanaan kansalaisaloitteesta antamassaan mietinnössä, että ammuttujen hanhien liha voidaan hyödyntää ravintona. Sitä tahtotilaa tottelee sitten kyllä vihreinkin virkamies. Tämä hulluus loppuu nyt.

Keskustaedustajat ovat huolissaan yksittäisen virkamiesten vallasta tehdä lain tulkintaa mieltymällään tavalla.

- Lain tulkinta ei voi olla yksittäisen virkamiehen vastuulla. Eduskunta säätää lait joita ministeriöt vastuulliset viranhaltijat toimeenpanevat. Lain tulkinnassa on näyttävä lain säätäjän tahto. Suomalainen yksittäisten virkamiesten byrokraattivalta toisin sanoen on räjäytettävä. Viranomaisten tärkein tehtävä on toimia kaikessa ensisijaisesti kansalaisten elinedellytysten, elinkeinojen ja omaisuudensuojan parhaaksi.

Kansanedustajat hämmästelevät myös eri viranomaisten ja lintujärjestöjen kantoja, joiden mukaan ampuminen ei välttämättä olisi tehokasta hanhien karkottamista viljelyksiltä.

- Tämähän on täyttä höpöpuhetta. On aivan selvää, että tehokkain luonnollinen hanhikarkoite on ”Mähösen Seppo” pellon laidassa pumppuhaulikkonsa kanssa ja iso kasa patruunoita repussa. Hanhet kyllä oppivat tottelemaan lyijyä; eivät ne droneista, äänistä tai lasereista välttämättä piittaa. Kun valkoposkihanhien metsästys sallitaan laajasti, muuttaa se koko lajin käyttäytymistä ja ne alkavat väistää ihmistä sekä viljelyksiä. Tästä on kiistatonta tutkimustietoa olemassa.

Keskustaedustajat ovat jättäneet hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen Varsinais-Suomen ELY -keskuksen toiminnasta hanhilupien käsittelyn suhteen.

Kommentit (1)

 • Susan Benson 30.4.2021 klo 13.18
  Hei hyvät naiset ja herrat, tarvitsetko taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen, että otat yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, mukaan lukien pitkä- ja lyhytaikaiset lainat. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai Lähetä minulle sähköpostia WhatsApp-palveluun: +447903159998 ja saa vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua täyttämään kaikki toiveesi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan jäsenneltyjä rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainan saamiseksi;
  * Mukavuus - Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
  * Joustava summa - Voit päättää, kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suora rahoitus - saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksynnästä.
  * Joustava korko - kohtuullinen korko 3%.
  * Korkea hyväksyntä
  * Joustava takaisinmaksu - saat mahdollisuuden valita takaisinmaksupäivä joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1-30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online-sovellus.
  * Henkilökohtainen ohjaus ja asiantuntemus.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta varojen puutteen vuoksi. Ota nyt yhteyttä yritykseeni, voimme auttaa sinua lainalla, koska olemme auttaneet lukuisia henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat kohdanneet taloudellisia vaikeuksia ympäri maailmaa

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi tähän sähköpostiosoitteeseen sunshinefinancialgroupinc@gmail.com tai WhatsApp-palveluun numeroon +447903159998

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaansa ja ovat täysin suojattuja. Työskentelemme luottamuksellisesti yhdessä kaikkien osapuolten hyödyksi.

« Takaisin