18.6.2021  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Pirttilahti ja Savola: Äänestimme soteulkoistusmitätöintejä vastaan – sote menköön nyt maaliin


 

Keskustan kansanedustajat Arto Pirttilahti ja Mikko Savola: Äänestimme soteulkoistusmitätöintejä vastaan – sote menköön nyt maaliin
 
Tiedote 18.6.2021
 
Keskustan kansanedustajat Arto Pirttilahti Mänttä-Vilppulasta ja Mikko Savola Ähtäristä äänestivät soten ensimmäisessä eduskuntakäsittelyssä yhden pykälän kohdalla punaista. Kyseessä on pykälä 12§ mikä koskee palvelujen hankkimista yksityiseltä palveluntuottajalta.
 
- Kotiseutumme ovat tehneet terveydenhuollon kokonaisulkoistukset viime vuosikymmenellä, turvataksemme alueemme asukkaiden palvelut ja saadaksemme vakautta kuntatalouteen. Nyt tulevan soteuudistuksen osalta näiden sopimusten voimassaolo vaarantuu ja on riski, että palvelut alueillamme huononevat.
 
- Olemme tuoneet koko vaalikauden ajan määrätietoisesti esiin tähän asiakohtaan liittyvät ongelmat. Meille olisi käytännössä riittänyt se, että sopimuksia olisi noudatettu ja kunnioitettu niiden voimassaoloajan. Nyt hyvinvointialueet joutuvat käytännössä neuvottelemaan niiden sisällön uudelleen. Merkittävänä pidämme kuitenkin kirjausta siitä, ettei ulkoistukselle asetettu prosenttirajaa. Hyvinvointialueilla on siis jatkossakin mahdollisuus käyttää yksityisiä palveluntarjoajia.
 

Pirttilahti ja Savola aikovat äänestää ensi viikolla uudistuksen hyväksymisen puolesta. Uudistusta on tehty jo pitkään ja näin ollen sen on aika mennä eteenpäin.

- Vaikuttamistyömme sisällön suhteen on tehty. Vaikka olemme pettyneitä hallituksen esityksen suhtautumisessa kokonaisulkoistuksiin ja niiden hyötyihin, on mentävä kokonaisuuden kanssa eteenpäin.

- Ensi viikon jälkeen on aika ryhtyä rakentamaan uusia maakunnallisia vaaleilla valittuja hyvinvointialueita ja vaikuttamaan niissä päätettäviin sisältöihin, erityisesti palvelujen turvaamiseen maakuntien reuna-alueilla. Lainsäädännönkin suhteen on vielä korjattavaa.

Kommentit (0)

    « Takaisin