5.8.2021  //  Vaaliteemat, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Koko Suomi, Yleiset

Suomi elää metsistä


Viiskunta 4.8.2021 

Kesän puhutuin poliittinen puheenaihe on ollut EU:n metsästrategian julkistaminen. Suomen kannalta olennaisin asia on päätösvallan säilyminen kansallisessa päätöksenteossa. Suomi osaa hoitaa metsiään. Olemme tässä maailman parhaita.
 
On valitettavaa, että yhdellä poliittisella liikkeellä on ollut tarve mustamaalata suomalaista metsäosaamista. Kuntavaalien ennakoitua huonompi tulos on nostattanut heidän tarvettaan profiloitua ilmastokysymyksissä. Valitettavasti monet heidän käyttämistään argumenteista eivät ole totta, eikä niillä ole tekemistä kestävän metsänhoidon kanssa. Onneksi niin hallitus- kuin eduskuntapuolueiden selkeä enemmistö on asiassa järkilinjalla.
 
Ilmastonmuutos on vakava asia. Sen torjumiseen tarvitaan yhtenä osana kestävää metsänhoitoa.
 
Hyvin hoidetut metsät kasvavat ja sitovat hiiltä. Samalla ne tuottavat kansantalouteemme vuosittain miljardeja euroja.
 
Rakennusmateriaalit, kankaat, lääkkeet, polttoaine, energia. Marjojen, sienien ja virkistyksen lähde. Työpaikkoja tuhansille ihmisille. Puusta ja metsistä riittää meille kaikille, kunhan pidämme niistä huolta.
 
EU -komission metsästrategiassa on vielä monia yksityiskohtia, jotka täsmentyvät matkan varrella. Keskeistä on, että metsänomistajalla on vastuu omasta metsästään ja päätösvalta niiden käyttämisestä pysyy jokaisen omassa kotimaassa.
 
Mitä paremmin pystymme kertomaan Etelä-Euroopan päättäjille osaamisestamme, sitä paremmalle tolalle he voivat saada myös omien metsiensä hoidon. Se vaatii paljon lisää aktiivisuutta meiltä kaikilta jokaisella päätöksenteon tasolla. Mitä yhtenäisempi viesti, sitä paremmat lähtökohdat menestyä. Työtä riittää tällekin syksylle.

Kommentit (0)

    « Takaisin