2.9.2021  //  Vaaliteemat, Yleiset, Kansainvälisyys, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Afganistanista ja budjettiriihestä


 
Lakeudenportti & Torstai-lehti 2.9.2021

Todistimme reilu viikko sitten Suomelle harvinaista tapahtumaa päättäessämme lähettää omat sotilaamme ilman ulkoisen tahon pyyntöä vieraan maan alueelle.
 
Afganistanissa olleet suomalaiset, Suomelle työskennelleet sekä heidän perheensä oli saatava nopeasti turvaan Talebanien ottaessa Afganistanin haltuunsa.
 
Operaatiomme oli onnistunut ja suomalaiset joukot, sekä virkamiehet onnistuivat toimimaan ilman välikohtauksia ja tekemään sen mitä tehtävissä oli ennen määräajan päättymistä. Kaikkia Suomeen tuloon oikeutettuja ei kuitenkaan kyetty tavoittamaan ajan puitteissa.
 
Sotilaidemme tehtävä oli turvata suomalaisten ulkoministeriön virkamiesten toiminta Kabulin lentokentällä ja sen läheisyydessä. Sotilaiden lähettäminen vaati Eduskunnan täysistunnon päätöksen ja käsittelyyn meni useita päiviä. Tällaiseen operaatioon suoraan valmisteltua lainsäädäntöä ei maassamme tällä hetkellä ole.
 
Afganistanin nopea luhistuminen talebanin alle Yhdysvaltain joukkojen vetäytyessä, kertoo niin koko Afganistan operaation massiivisesta epäonnistumisesta, kuin varsinaisen vetäytymishetken kaaoksesta.
 
Vaikuttaa siltä, että Yhdysvaltain mahdollisista evakuoitavista henkilöistä maahan jää jopa yli kymmentuhatta ihmistä. Kaikkien maahan jäävien ihmisten auttamiseksi työ jatkuu rajoitetuin keinoin ja yhä kouriintuntuvamman talebanimielivallan pelossa.
 
Kaiken kaikkiaan Afganistan-operaatiosta riittää selvitettävää ja tutkittavaa pitkäksi aikaa. Eduskunta käynnistää oman selvityksensä heti syksyllä.
 
Sisäpolitiikan syksyn käynnistää hallituksen budjettiriihi syyskuun alussa. Tämän syksyn riihessä puitavana on eritoten työllisyyden ja talouden asiat.
 
Paljon kohutuissa ilmastokysymyksissä suunta on oltava kannusteiden lisäämisessä yhden liikkeen vaatimien raippojen sijaan. Erityisesti kehäykkösen sisäpuolelta kaikuvasta maanviljelijöiden syyllistämisestä on päästävä eroon.
 
Maanviljelijöidemme työ on jatkuvaa ilmastotyötä maailman puhtaimman ruuan tuottamisen välineenä.
 
Säästöjäkin joudumme tekemään Suomen laskeutuessa pikkuhiljaa kohti uutta normaalia. Lähtökohtana on se mitä yhdessä kaikkien hallituspuolueiden toimesta on keväällä sovittu. 
 
Sosiaalisessa mediassa tehtyjen tinttailun sijaan jokaisen hallituspuolueen lienee viisasta pohtia onko heillä aitoa halua jatkaa hallitusyhteistyötä vai ei?
 
Talouskasvu on saatava valjastettua koko maan eduksi ja hallituksen päätösten tuettava sen jatkumista, myös maailmanlaajuisen myötätuulen tyyntyessä.
 
Viikonloppuna puimureita liikkui pelloilla ja pahnat tuoksuivat mökkikauden päättäjäisissä. 
 
Toivotaan syystöitä suosivaa säätä jatkossakin, eikä aikaakaan, kun pääsemme jo hirvimetsälle.

Kommentit (2)

 • SUSAN BENSON 2.10.2021 klo 01.23
  Hei hyvät naiset ja herrat, tarvitsetko taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös taloudellinen konsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen sinua ottamaan yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, myös pitkä- ja lyhytaikaisia ​​lainoja. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai lähetä minulle viesti suoraan WhatsAppissa: +447903159998 ja saat vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua täyttämään kaikki toiveesi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan strukturoituja rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmin ja nopeimmin.

  Tässä on muutamia syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainaa varten.
  * Mukavuus - Voit hakea lainaa milloin ja missä tahansa.
  * Joustava summa - päätät kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suorarahoitus - Vastaanota laina 24 tunnin kuluessa hyväksymisestä.
  * Joustava korko - Edullinen 3%korko.
  * Korkeat hyväksymisprosentit - Sinulla on 99,9% mahdollisuus saada laina
  * Joustava takaisinmaksu - Sinun on valittava takaisinmaksupäivä, joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1–30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online -sovellus.
  * Henkilökohtaista ohjausta ja asiantuntemusta.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta rahoituksen puutteen vuoksi. Ota heti yhteyttä yritykseemme, voimme auttaa sinua lainan saamisessa, koska olemme auttaneet lukuisia yksilöitä ja organisaatioita, jotka ovat kohdanneet taloudellisia vaikeuksia ympäri maailmaa

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi osoitteessa
  Sähköposti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/sähke: +447903159998

  Välittäjät/konsultit/välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaitaan ja ovat 100% suojattuja. Toimimme yhdessä luottavaisin mielin kaikkien osapuolten eduksi.
 • http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms 19.4.2022 klo 07.32
  http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms

« Takaisin