23.9.2021  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Savola kysyy Kela-taksipalveluiden toimivuudesta


Tiedote 23.9.2021

Millä toimin hallitus aikoo varmistaa, että ongelmat Kela-taksien toimivuudessa korjataan, joko Kelan toimintaa ohjaamalla tai sairausvakuutuslakia muuttamalla?

ja
Miten hallitus varmistaa, että toimivat taksipalvelut säilyvät myös reuna-alueiden ihmisten ulottuvissa?

 
Ähtäriläinen kansanedustaja, Mikko Savola kesk. penää hallitukselta toimia Kela-taksien toimivuuden varmistamiseksi. Ongelmat liittyvät erityisesti taksinkäytön korvauksiin ja varaamiseen liittyviin haasteisiin.
 
Sairausvakuutuslain mukaan Kela vastaa sairausvakuutuksen toimeenpanoon liittyvistä tehtävistä, sekä seuraa ja valvoo tämän lain ja sen nojalla annettujen asetusten ja määräysten noudattamista ja toteuttamista.
 
Savola muistuttaa, että sairausvakuutuslain mukaisissa kelakyydityksissä on kuitenkin ongelmia, joista myös sosiaali- ja terveysministeriö on hyvin tietoinen. 
 
Kela-keskusten toiminnassa on puutteita, kyytejä joudutaan odottamaan pitkään ja varsinkin paluukyytien järjestelyissä on hankaluuksia. Monimutkainen järjestelmä on erityisen haasteellinen vanhuksille ja ihmisille, joita sairaus kuormittaa merkittävästi.
 
Savola toteaa, ettei ongelma ei rajoitu vain potilaisiin. Taksiyrittäjä ei voi kieltäytyä kyydeistä ilman sopimussakkoa ja joutuu esimerkiksi ajamaan paluumatkoja tyhjällä autolla. Tämä asettaa erityisesti keskuskaupunkien ulkopuolella toimivat taksiyrittäjät epäedullisempaan asemaan heikentäen siten taksien saatavuutta kokonaisuudessaan.
 
- Kela-taksien ongelmien pallottelu Kansaneläkelaitoksen, toimijoiden ja ministeriön välillä tulee lopettaa ja löytää ratkaisut siihen, että palvelut ovat riittävän saavutettavat ja selkeät potilaille ja kannattavat myös taksiyrittäjille.
 
Savola jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen ministerin vastattavaksi 23.9.2021

Kommentit (1)

 • SUSAN BENSON 2.10.2021 klo 01.24
  Hei hyvät naiset ja herrat, tarvitsetko taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös taloudellinen konsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen sinua ottamaan yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, myös pitkä- ja lyhytaikaisia ​​lainoja. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai lähetä minulle viesti suoraan WhatsAppissa: +447903159998 ja saat vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua täyttämään kaikki toiveesi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan strukturoituja rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmin ja nopeimmin.

  Tässä on muutamia syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainaa varten.
  * Mukavuus - Voit hakea lainaa milloin ja missä tahansa.
  * Joustava summa - päätät kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suorarahoitus - Vastaanota laina 24 tunnin kuluessa hyväksymisestä.
  * Joustava korko - Edullinen 3%korko.
  * Korkeat hyväksymisprosentit - Sinulla on 99,9% mahdollisuus saada laina
  * Joustava takaisinmaksu - Sinun on valittava takaisinmaksupäivä, joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1–30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online -sovellus.
  * Henkilökohtaista ohjausta ja asiantuntemusta.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta rahoituksen puutteen vuoksi. Ota heti yhteyttä yritykseemme, voimme auttaa sinua lainan saamisessa, koska olemme auttaneet lukuisia yksilöitä ja organisaatioita, jotka ovat kohdanneet taloudellisia vaikeuksia ympäri maailmaa

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi osoitteessa
  Sähköposti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/sähke: +447903159998

  Välittäjät/konsultit/välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaitaan ja ovat 100% suojattuja. Toimimme yhdessä luottavaisin mielin kaikkien osapuolten eduksi.

« Takaisin