7.10.2021  //  Vaaliteemat, Yleiset, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Kätkänjoen juhlat


Viiskunta 7.10.2021
 
Sain viime viikonloppuna olla mukana Kätkänjoella kyläjuhlassa. Pitkään odotettu tie on valmis. Juhla oli vaikuttava. Kokemus ja ihmisten tyytyväisyys tuntui palkitsevalta.
 
Tällaisia juhlia soisi olevan useamminkin. Vaikka tälläkin vaalikaudella on perustienpidon rahoitusta lisätty, harvempaan asutun Suomen tieverkko tarvitsee enemmän rahoitusta.
 
Tähän me maaseudun kansanedustajat kaipaamme muutosta. Perustienpidon korjausvelka on miljardipeliä, missä alle miljoonan euron hankkeita on ripakopallinen odottamassa vuoroaan.
 
Oli laskettu, että kolmetoista kansanedustajaa on pitänyt Kätkänjoentietä esillä eduskuntatasolla. Itse olen ollut tekemässä ainakin viisi talousarvioaloitetta, kaksi lisätalousarvioaloitetta, kaksi kirjallista kysymystä ja toimenpidealoitteen Kätkänjoentien puolesta.
 
Jokaista tehtyä aloitetta on ryydittäneet terveiset kyläyhteisöltä. Se kuvastaa kuinka paljon tahtoa ja sitkeyttä pitää olla asioiden ajamiseksi ja siltikin tulokset voivat olla pitkässä piimässä. Kyläjuhlassa kerroin, että välillä on korviakin kuumottanutkin, palautetta kuunnellessa. Politiikassa saa harvoin, jos koskaan pikavoittoja.
 
Monta hanketta on laitettu vireille tänäkin vuonna. Osa koko vaalipiirin edustajien, osa eteläpohjalaisten- ja osa pienemmällä edustajaporukalla. Iso osa niistä ei välttämättä etene samana vuonna, mutta listoilla on tärkeä olla mukana.
 
Aloitteista löytyy niin vesistönkunnostushanke Ähtärissä, kuin valtatien 18 oikaisu, Haapamäen radan investoinnit, Alavuden aseman kuormauspaikka, Mäyryn liikenneympyrä, Vierteentien liittymä, Niemenkyläntie ja Sulkavantie.
 
Tehdään töitä sen eteen, että juhlia pääsevät tulevaisuudessa pitämään Kätkänjoen lisäksi muutkin seutukuntamme kylät.

Kommentit (1)

  • http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms 19.4.2022 klo 07.15
    http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms

« Takaisin