28.1.2022  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa

Henkilöliikenteen ostopalvelusopimus turvaa velvoiteliikenteen poikittaisradoilla.

Tiedote 28.1.2022

Keskustan kansanedustajat Arto Pirttilahti, Mikko Savola ja Ari Torniainen ovat tyytyväisiä valtioneuvoston hyväksymään päätökseen henkilöjunaliikenteen ostopalvelusopimukseksi vuoteen 2030 saakka. Valtioneuvosto hyväksyi sopimuksen torstaina 27.1.2022.
 
- Tällä sopimuksella säilytetään vähintään vuoden 2019 liikennetaso ja jatketaan henkilöjunaliikennettä nykyisessä laajuudessa. Juna kulkee Vilppulan ja Tampereen välillä siis jatkossakin, VR:n hallintoneuvoston ja Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Pirttilahti iloitsee.
 
- Sopimus on merkittävä turvatessaan velvoiteliikennöinnin radoilla ja osuuksilla, joissa on vähemmän henkilöliikennettä. Haapamäen radalla junaliikennettä on puolustettu vuosikymmenten ajan ja tämä päätös antaa luottoa tulevaan, Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä-liikennekäytävän kehittämisryhmän puheenjohtajan Savola toteaa. 
 
- Myös uusia vuorovälejä tai reittejä voidaan ottaa käyttöön sopimuksen aikana. Sopimus on siis sekä säilyttävä että mahdollistava, liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Torniainen huomauttaa.
 
Kansanedustajat korostavat vielä, että pitkällä sopimuksella ajoitetaan Helsingin seudun lähijunaliikenteen ja henkilöjunaliikenteen sopimukset loppumaan samaan aikaan, mikä toivottavasti parantaa mahdollisuuksia seuraavan kilpailutuksen kattavasta lopputuloksesta. 
 

Kommentit (0)

    « Takaisin