3.3.2022  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Ukrainan sota muistuttaa huoltovarmuuden merkityksestä

Ukrainan sota muistuttaa huoltovarmuuden merkityksestä

Torstai-Lehti 3.3.2022

Ukrainan kriisin seurauksena on edessämme vakavat ajat. Suomessa se näkyy erityisesti talouspakotteiden mukanaan tuomina vaikutuksina, kuten erittäin todennäköisenä energiariippuvuuden katkaisemisena Venäjään.
 
Energiaomavaraisuuden kasvattaminen on ollut yksi tavoitteistamme pitkällä aikavälillä, mutta nyt Suomen on tehtävä nopeita toimia oman energiatuotantomme vahvistamiseksi myös lyhyellä aikavälillä.
 
Fennovoiman ydinvoimalahanke Hanhikivi laitetaan nykymuodossaan jäihin. Venäjän valtionyhtiö Rosatom ei voi olla laitetoimittaja.Tilalle tulee etsiä länsimainen toimija, sillä tarvitsemme ydinvoimaa jatkossakin.
 
Edustan Keskustaa työ- ja elinkeinoministeriön parlamentaarisessa huoltovarmuusselontekoa valmistelevassa työryhmässä. Energian osalta painotan erityisen voimakkaasti kotimaisen polttoaineen tuotannon ja varmuusvarastojen merkitystä. 
 
Ensi kesänä on Suomessa nostettava turvetta varastot täyteen. Viesti energialaitoksilta on selvä. Tulemme sitä seuraavana talvena tarvitsemaan. Pidemmällä tähtäimellä alasta on huolehdittava ja annettava aidosti aikaa kriisiajatkin kestävään vaihtoehtoiseen energiatuotantoon.
 
Huoltovarmuuskeskuksen voimajärjestelmäasiamies Petri Nieminen kertoi Maaseudun Tulevaisuudessa maanantaina 28.1.2022, että turpeen merkitys huoltovarmuuspolttoaineena olisi jo menetetty. Energia-alan toimijoiden näkemys asiasta on täysin päinvastainen.
 
Venäläisen maakaasun poistuttua Eurooppa rakentaa energiapolitiikkaansa uuteen asentoon. Siinä omat luonnonvarat, ydinenergia ja uusi uusiutuvan energian teknologia ovat avainasemassa. Suomen on toimittava niin vastuullisesti kuin järkevästi.
 
Tämä kriisi on pysäyttänyt monet miettimään, ettei näin pitänyt käydä. Sodan ei pitänyt olla mahdollista nyky Euroopassa. Ukrainan auttamisen ja sodan mahdollisimman nopean loppumisen jälkeen on meidän tarkasteltava toimiamme Suomessa kantilta, joka on välillä päässyt hukkumaan turvallisen elämän arkeen.
 
Ensimmäisen muistutuksen saimme koronakriisin myötä, toisen sodan raivotessa Euroopassa. Hyvän ajan ensimmäinen vastuumme on varautua pahan päivän varalle.
 
Huoltovarmuudesta huolehtiessa meillä Suomessa on pidettävä maltti ja pitkäjänteisyys matkassa. Kaikkein huonoimpina aikoina jokainen huolehtii lopulta vain omasta kansastaan.
 

Kommentit (1)

 • Davina Claire 4.3.2022 klo 02.57
  Hei hyvät naiset ja herrat; Tarvitsetko pikalainaa 24-48 tunnin sisällä? Jos vastauksesi on kyllä, neuvon sinua hakemaan lainaa Novelty Financesta.

  Nimeni on Davina Claire, olen rahoitusvälittäjä ja olen myös rahoituskonsultti. Olen huomannut, että monien ihmisten on niin vaikea saada lainaa joko pankista tai muista rahoituslaitoksista korkean koron, riittämättömien vakuuksien, velkaantuneisuuden, alhaisten luottopisteiden tai muiden syiden vuoksi. Suosittelen kaikkia lainaa etsiviä ottamaan yhteyttä Novelty Financeen saadakseen lainaa erittäin alhaisella 3 %:n korolla. He ovat luotettava lainayhtiö ja voit työskennellä heidän kanssaan. Voit ottaa heihin yhteyttä sähköpostitse: | noveltyfinances@gmail.com | TAI lähetä viesti WhatsAppiin numeroon +447915601531 saadaksesi lisätietoja.

  NOVELTY FINANCE tarjoaa rahoitusratkaisuja. Ne tarjoavat kaikenlaisia ​​lainapalveluita (henkilökohtainen laina, yrityslaina ja monet muut). Ne tarjoavat joustavia ja useita lainavaihtoehtoja, mukaan lukien vakuudelliset ja vakuudettomat lainat, pitkäaikaiset ja lyhytaikaiset lainat, jotka on räätälöity taloudellisiin tarpeisiisi.

  Mitä saat, kun haet Novelty Financeen:
  • Välitön pääsy varoihin hyväksynnän jälkeen.
  • Kilpailukykyiset korot (3 % vuodessa)
  • Joustavat takaisinmaksuehdot
  • Helppo hyväksyntä, jos tarvitset lisävaroja
  • Voit hakea lainaa milloin tahansa ja missä tahansa.
  • Sinua ei kiirehdi maksamaan takaisin lainaa, vaan saat aikaa lainan takaisinmaksun käynnistämiseen.
  • Ei piilokuluja

  Kuinka hakea:
  Lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa!
  Jos olet kiinnostunut hakemaan lainaa Novelty Financesta ja tarvitset lisätietoja lainatarjouksesta, LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI osoitteeseen (noveltyfinances@gmail.com) TAI lähetä viesti WhatsAppiin numerolla +447915601531 saadaksesi lisätietoja ja suullisia tiedotustilaisuuksia. Ehdot ovat voimassa.

« Takaisin