17.12.2010  //  Vaaliteemat, Ähtäri, Seutukunta

Terveydenhuolto puhututtaa Lehtimäellä

Terveydenhuolto puhututtaa Lehtimäellä

Kampanjakiertueeni lähti liikkeelle kaksi viikkoa sitten. Ensimmäisellä viikolla kierrettiin omasta lähialueesta puolet, pitäen tilaisuudet Ähtärissä, Alavudella ja Töysässä. Tänään lähikunnista oli vuorossa Lehtimäki, joka hallinnollisesti on nykyään paremminkin Alajärven kaupunginosa. Mutta vaikka kuntaliitoksia tulee, vanhat paikat ja paikkakuntalaisten identiteetit säilyvät. Niitä ei muuta mikään.

Lehtimäellä oli hyvin lämmin vastaanotto. Ihmisten kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia lähialueen asioista.

Suurimpana huolenaiheena olivat auttamatta terveydenhuoltopalvelut. Kun Lehtimäki liittyi vuoden 2009 alusta Alajärveen, myös terveydenhuoltoalue muuttui. Moni tottui Ähtärin hyviin palveluihin ja on nyt joutunut totuttelemaan uuteen malliin Alajärvellä.

Monen haiku vanhaan kuitenkin kävi selkeästi ilmi. Onneksi uusi, vuonna 2014 alusta voimaan tuleva terveydenhuoltolaki mahdollistaa ihmisten hakeutumisen hoitoon mille paikkakunnalle tahansa. Viimeistään se mahdollistaa myös lehtimäkeläisten asioinnin Ähtäriin.

Vuoteen 2014 on kuitenkin vielä pitkä matka. Sen vuoksi olisikin äärimmäisen tärkeää toimia kuntatasolla siten, että kuntien ja kuntayhtymien välinen sopimus mahdollistaisi palvelujen käytön jo aiemmin.

Erityisen mukavaa tämänpäiväisessä Lehtimäen visiitissä oli se, että entinen tämän alueen pitkäaikainen kansanedustaja, Ministeri Eino Uusitalo kävi myös paikalla kannustamassa. Nuori mies voi vain nöyränä kuunnella ja ottaa oppia kokeneen poliitikon neuvoista.

Huomenna ja ylihuomenna matka jatkuu Soiniin ja Kuortaneelle. Sen jälkeen on oma lähialue tämän kampanjan aikana kierretty ensimmäisen kerran ja aletaan suunnata Joulun viettoon.

 

 

Kommentit (4)

 • Lehtimäkeläinen mummo 17.12.2010 klo 19.18
  Voisiko Alajärvi ja Ähtäri tehdä kuntaliitoksen?
 • 17.12.2010 klo 19.21
  Ja kiitos karamelleistä. T. sama mummo
 • Mikko 17.12.2010 klo 21.50
  Kiitos kysymyksestä ja kommenteista!

  Mielestäni kuntaliitokselle ei lähitulevaisuudessa ole tarvetta. Sen sijaan yhteistyötä tulisi kehittää esimerkiksi blogikirjoituksessanikin mainitsemien terveyskuntayhtymien puitteissa siten, että lehtimäkeläiset ja soinilaiset voisivat käyttää Ähtärin (6tk:n) terveyskeskuksen palveluja. Tämähän tulee jokatapauksessa mahdolliseksi vuonna 2014.

  Myös muissa asioissa yhteistyötä voidaan tehdä sikäli, kun se on luontevaa ja järkevää.

 • 715kth http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com 8.8.2018 klo 04.09
  715kth http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

« Takaisin