24.8.2011  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Etelä-Pohjanmaa

Eteläpohjalainen ruoka on lähiruokaa!

Kannanotto 24.8.2011: 

Lähiruokaviesti on oiva tapa tuoda tärkeää viestiä kuluttajille. Etelä-Pohjanmaalla on kuluvana vuonna puhuttu lähiruuasta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Siksi nyt maakuntamme läpikulkeva viesti sopii erinomaisesti juuri tähän vuoteen.

Pohjanmaalla tuotettu ruoka on maakuntaamme lähiruokaa. Monipuolinen ja vahva alkutuotanto takaavat useille jalostusalan yrityksille laadukkaat perustuotteet. Kuluttajalähtöinen tuotekehitys takaa kuluttajille mieluisat tuotteet. Etelä-Pohjanmaalla elintarvikkeiden tuotantoketju pellolta pöytään on poikkeuksellisen lyhyt. Ja sellaisena sen tulee säilyä.

Vanhan viisauden mukaan vaikeina aikoina on ratkaisuihin panostettava erityisen tarkasti. On tehtävä kauaskantoisia päätöksiä joiden kautta riskit karsitaan ja uuden nousun avaimet sorvataan. Istuvan hallituksen hallitusohjelma ja Valtiovarainministeriön ensi vuoden budjettiesitys vaarantavat lähiruoan nousevan trendin ja tuovat synkkiä pilviä jokaisen alkutuottajan taivaalle. Kuinka taloudellisesti vaikeassa asemassa olevien tuottajien tulotasoa leikatessa taataan maatalouden kannattavuus ja sitä kautta puhdas kotimainen ruoka?

Etelä-Pohjanmaa on elintarvikemaakunta, joka tuottaa lähiruokaa jokaiselle maakunnan asukkaalle. Lähituotannon suosiminen on riskitöntä, puhdasta ja kestävää. Se turvaa eteläpohjalaista työtä ja jatkuvuutta niin tuotantoon kuin jatkojalostukseenkin. Lähiruuan mahdollisimman suora kulku tilalta kotopöytään takaa ympäristöystävällisyyden ja tuoreuden.

Myös kaupungeissa ja kunnissa on nyt oltava tarkkana. Suurten laitosten ruokahankintoja tehtäessä on ensiarvoisen tärkeää huomioida lähiruuan merkitys. Eteläpohjalainen ruoka jokaisessa koulussa, sairaalassa ja laitoksessa tulisi nähdä kunnia-asiana. Ravintoloissa lähiruoka on jo nyt myyntivaltti ja samoin sen suosion myötä se on tullut entistä paremmin kaupan hyllyjen valikoimiin.

Maakunnanlaajuisessa yhteishengessä lepää eteläpohjalaisen tuottajan tulevaisuus.

 

Lasse Hautala

Kansanedustaja, Kauhajoki

 

Mikko Savola

Kansanedustaja, Ähtäri

Kommentit (1)

  • sJsTI3 https://www.genericpharmacydrug.com 12.5.2018 klo 23.26
    sJsTI3 https://www.genericpharmacydrug.com

« Takaisin