15.6.2010  //  Vaaliteemat, Yleiset

Perussuomalaisten vaalirahamollaus

Perussuomalaisten vaalirahamollaus

Eilinen päivä ei antanut ainakaan loivaa laskua puoluekokousviikonlopusta. Aamulla piti rientää jo seitsemän jälkeen kohti Seinäjokea ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston kokousta. Sairaanhoitopiirin kokoukset ovat siitä mielenkiintoisia, että ryhmäkokouksille on varattu aikaa peräti kaksi tuntia. Itse valtuusto sitten nuijitaan alle tunnissa. Tapa on sinänsä hyvä, sillä ryhmäkokouksissa päästään pureutumaan yksityiskohtaisemmin päätettäviin asioihin.

Sekä Keskustan ryhmässä, että itse valtuustossakin nousi runsas keskustelu Seinäjoelle rakennettavaan Y-taloon tulevasta uudesta päivystyskeskuksesta. Kun sairaanhoitopiiri päätti edellisellä valtuustokaudella rakentaa uuden Y-talon, oli perusedellytys asialle se, että uuteen yhteiseen päivystyskeskukseen osallistuu myös Seinäjoen kaupunki.

Seinäjoki alkoi kuitenkin venkoilemaan asiassa ja petti aiemmin sovitut lupaukset yhdestä päivystyshallinnosta. SDP ja Kokoomus jyräsivät Seinäjoen kaupunginvaltuustossa ja päättivät kaupungin kannaksi järjestää päivystyksen kokonaan itse. Tämä tarkoittaa sitä, että uuteen päivystyskeskukseen pitää rakentaa ja suunnitella kaikkea päivystystoimintaan liittyvää varten kaksoisjärjestelyt. Se lisää byrokratiaa ja maksaa rahaa.

Sairaanhoitopiirin valtuusto päätti, että yhtään ylimääräisiä kustannuksia ei tulla Seinäjoen venkoilusta hyväksymään. Maksakoon se, joka lisäkuluja aiheuttaa!

Illalla pääsin nuijimaan tämän kevätkauden viimeistä Ähtärin kaupunginvaltuuston kokousta. Kokouksessa hyväksyttiin tilinpäätös ja päätettiin muun muassa liikenneturvallisuussuunnitelmasta ja ympäristöterveydenhuollon suuntautumisesta. Kokouksen lopuksi jätettiin jälleen kerran Perussuomalaisten taholta tukku aloitteita.

Yhdessä heidän aloitteistaan tehtiin tarkoituksenhakuinen mollaus- ja mustamaalausyritys Keskustaa ja minua kohtaan.  Perussuomalaiset vaativat selvityksiä vuoden 2007 eduskuntavaalien aikaan Hotelli Mesikämmenessä olleesta seminaarista ja kaupungin tuista kampanjaan. Heidän mukaansa liput seminaariin olivat maksaneet 2000€ ja kaupunki on tukenut kampanjaani siten tuhansilla euroilla.

Seminaari oli – aivan totta. Lipun hinta sinne oli kuitenkin 150€.

Noh, tähänkin asiaan olisi saanut vastaukset helposti yhdellä puhelinsoitolla esimerkiksi minulta. Säästääksemme kaupungin työntekijöiden kallista työaikaa kaupungin ikivanhojen tilien tönkimiseltä, katsoimme läpi seminaariin osallistuneet tahot omasta kirjanpidostamme.

Ähtärin kaupunki on ostanut yhden 150€:n lipun seminaariin joka on maksettu 26.2.2007. Lipun osti silloinen sivistystoimenjohtaja Kyösti Nyyssölä ja sen maksoi sivistystoimi. Tuolla lipunhinnalla seminaariin osallistunut sai rahoille varmasti vastinetta. Eli se niistä tonneista.

Vastinetta kaupunki sai myös järjestämistämme vaalitilaisuuksista. Kaikista kaupungin tiloissa järjestetyistä omista tilaisuuksistamme maksoimme asianmukaiset tilavuokrat. Mahtoivatkohan Perussuomalaiset tehdä niin?

Toinen asia millä Perussuomalaiset ovat yrittäneet mollata jo pitkään, on Maaseudun kukkaissäätiön osallistuminen vaalikampanjaani. Tästäkin asiasta on kerrottu julkisuuteen jo ajat sitten. Annoin muun muassa haastattelun (Ilkka 24.9.2009), missä kerroin tuosta Suomen Keskustanuorten omistaman säätiön antamasta 2500€:n tuesta.

Perussuomalaiset ovat koko sen ajan, jonka he ovat olleet Ähtärin kaupunginvaltuustossa keksineet tapoja mustamaalata muita. Toivoisin, että myös he keskittyisivät jatkossa kaupungin todellisten haasteiden ratkomiseen. Siihen tarvitaan meitä kaikkia.


 

Kommentit (5)

 • Lasse 16.6.2010 klo 13.37
  Tuttu homma jokapuolella Suomea. Persut räkyttää ja puhuu p-kaa. Hyvä selvitys asiasta.
 • Antti Kurvinen 18.6.2010 klo 00.56
  Tsemppiä Mikko! Tämä kuuluu PS-porukan taktiikkaan kaikkialla. Samaa sukua on PS-nuorten kantelu oikeuskanslerille Keskustanuorten valtionavuista. On vastenmielistä kun oikeuslaitosta ja laillisuusvalvontaa tekeviä viranomaisia pommitetaan tällaisilla populistipoliitikkojen tempauksilla. En kyllä usko, että ihmiset äänestävät/kannattavat tälläästä touhua...
 • Xw4xIb https://goldentabs.com/ 8.1.2018 klo 03.42
  Xw4xIb https://goldentabs.com/
 • o7SRZx https://www.genericpharmacydrug.com 18.4.2018 klo 06.15
  o7SRZx https://www.genericpharmacydrug.com
 • PQlIDk https://www.genericpharmacydrug.com 12.5.2018 klo 15.14
  PQlIDk https://www.genericpharmacydrug.com

« Takaisin