22.3.2017  //  Yleiset, Yrittäjyys, Kansainvälisyys, Ähtäri

Kansainvälisyys lisääntyy myös Ähtärissä

Uutisnuotta 22.3.2017

 
Noin kuudentuhannen ihmisen paikkakunnaksi Ähtäri on poikkeuksellisen vireä pikkukaupunki Suomessa. Vahvuutemme painottuvat metalliteollisuuteen, koulutuksen ja terveydenhuollon osaamiseen, alkutuotannon elinkeinoihin sekä matkailuun. 
 
Eläinpuiston kehittyminen ja jättiläispandojen saapuminen loppuvuodesta nostavat matkailijoiden määrää huomattavasti entisestä. Se tarkoittaa lisää suoria ja välillisiä työpaikkoja, verotuloja ja turvatumpia palveluja meille kaikille.
 
Turistivirta tulee tarkoittamaan huomattavaa ulkomaalaisten matkailijoiden määrän lisääntymistä alueellamme. Parhaassa tapauksessa sen puitteissa on saatavissa myös ulkomaisia investointeja, eli sijoitettua rahaa Ähtäriin rakennettaviin kiinteistöihin ja palveluihin. Se tarkoittaa työpaikkojen lisäksi parannuksia koko kaupunkimme elinvoimaan.
 
Kansainvälisyys ei tule automaattisesti. Tulevalta valtuustolta vaaditaan entistä enemmän laajakatseisuutta ja sidosryhmien rakentamista myös maamme rajojen ulkopuolelle. Ähtärillä on edellytykset nousta Pohjoismaiden merkittävimpien matkailukohteiden joukkoon, jos osaamme tehdä oikeita asioita. 
 
Ähtäriltä vaaditaan jatkuvaa edunvalvontaa investointeihin, liikkuvuuteen ja digitalisaatioon liittyvissä kysymyksissä. Elinkeinotoimesta ja mahdollisesti sen työrukkaseksi perustettavasta lautakunnasta tulee yksi keskeisimmistä toimielimistä tässä työssä.
 
Ähtäri on mielestäni paras paikka asua ja elää. Kun elinvoimamme ja ennen kaikkea elinkeinomme ovat kunnossa, mahdollistuu myös peruspalvelujen rahoittaminen pitkälle tulevaisuuteen. 
 
Mahdollisuudet ovat käsiemme ulottuvilla. Odotan sormet syyhyten tulevaa valtuustokautta. Pyydän tukeanne jatkaa työtä kotiseutumme hyväksi.

Kommentit (1)

  • gWHLfK http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com 29.11.2017 klo 09.01
    gWHLfK http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

« Takaisin