3.8.2017  //  Vaaliteemat, Yleiset, Koko Suomi

Syksyn säveliä budjettiriihessä

Viiskunta 3.8.2017

 
Elokuun alussa useimpien lomakausi päättyy. Samoin me kansanedustajat suuntaamme kesän ajatuksista kohti syksyä. Kuten aina, syksyä raamittaa valtion talousarvion valmistelu: valtiovarainministeriön pohjaesitys, budjettiriihi sekä niitä seuraava käsittely. Budjetista päättäminen eduskunnassa vie aikaa aina jouluun asti.
 
Ankara talouden tasapainottaminen on leimannut hallitustyön alkupuoliskoa. Vaikeita päätöksiä on jouduttu tekemään monessa suunnassa. Työssä on onnistuttu, sillä viimeisen vuoden aikana Suomen talouden näkymät ovat kääntyneet kirkkaammiksi.
 
Matka talouden korjaamiseksi on kuitenkin pitkä, eikä hidasteilta vältytä jatkossakaan.
 
Sipilän hallitus on tunnettu siitä, että se pystyy korjaamaan päätöksiä vallitsevan tilanteen mukaan ja muuttuvissa olosuhteissa. Tämä kyky oli ensiarvoista säilyttää myös alkukesän hallituskriisissä.
 
Vaikeina aikoina tällainen ketterä yhteiseen näkemykseen pohjaava hallitus on selkeästi parempi vaihtoehto kuin jäyheät, riitaisat tai murenevat verrokkinsa. Päättäväisyyden mitta on asioiden saaminen valmiiksi, mihin hallituksella on edelleen vahvat edellytykset myös suurimman uudistuksen eli soten osalta.
 
Hallituksen toimet puoliväliriihessä suunnattiin kaikkien heikkotuloisimpien hyväksi ja siten edelleen tasapainottamaan leikkauspäätösten vaikutuksia vähätuloisten arjessa.
 
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen esitti viikko sitten, että syksyn budjettiriihessä tarkasteltaisiin vielä muun muassa mahdollisuutta korottaa kaikkein pienituloisimpien takuueläkkeitä. Tämä ehdotus on mielestäni hyvä ja toteuttamisen arvoinen.

Kommentit (3)

  • lxr3Q1 http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com 28.11.2017 klo 14.35
    lxr3Q1 http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com
  • 2uUVOK http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com 28.11.2017 klo 16.19
    2uUVOK http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com
  • yt6olV http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com 29.11.2017 klo 16.46
    yt6olV http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

« Takaisin