7.9.2017  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Raidepilotti käyntiin

Viiskunta 7.9.2017

 
Syysistuntokausi starttasi tiistaina Eduskunnan peruskorjatuissa tiloissa. Kaksi ja puoli vuotta kestänyt remontti hioi eduskuntatalon alkuperäiseen loistoonsa. Tämän Suomen itsenäisyyden symbolin valmistuminen juuri täksi syksyksi on osa Suomi 100 -juhlavuoden päätapahtumia.
 
Eduskunnan syksystä tulee monin tavoin vilkas. Turvallisuudesta on ennakoitu keskeistä keskustelun aihetta Suomessa ja maailmalla olleiden tapahtumien johdosta. Talous on alkanut kasvaa. Ensi vuoden talousarviossa hyvään kehitykseen panostetaankin lisää. Sen lisäksi heikoimmassa asemassa olevien taloudellista taakkaa helpotetaan takuueläkkeen korotuksella.
 
Seutukunnallemme merkittävä asia on raidepilotin pyöräyttäminen käyntiin. Kun VR:n monopoliasema puretaan ja siihen liittyviä päätöksiä viedään eteenpäin, on meidän alueemme pilottihankkeena mukana alueellisen liikenteen selvittämisessä.
 
Loppuvuoden aikana selvitetään alueemme lähtökohdat liikenteen järjestämiselle. Siinä kartoitetaan rahoituksen ja toimijoiden lisäksi ennen kaikkea junavuorojen todellinen tarve työmatkaliikenteelle, opiskelijoille ja matkailijoille.
 
Tätä yhteistä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueen hanketta vetää puoleltamme Etelä-Pohjanmaan liiton suunnittelujohtaja Antti Saartenoja. Lisäksi maakunnastamme ohjausryhmässä ovat mukana Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki ja Seinäjoen kaupungininsinööri Kari Havunen.
 
On hyvä, että pääsemme asiassa vihdoin konkreetiaan. Tulevaisuuden kannalta päämäärämme on oltava vain se, että juna kulkee oikeaan aikaan ja aluettamme palvellen. Logo sen kyljessä on vähäpätöisempi asia.

Kommentit (0)

    « Takaisin