4.11.2017  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Puolustus, Koko Suomi

Presidentinvaalit käyntiin

Ilkka 04.11.2017

 
Tammikuun 28. päivä 2018 käydään Suomessa presidentinvaalit. Istuva presidentti on aloittanut oman vaalityönsä teon kansanliikkeen rakentamisella jo hyvissä ajoin. Vieläkin aiemmin, jo yli vuoden on ollut liikkeellä keskustan ehdokas Matti Vanhanen.
 
Suomen tulevaisuudesta on Vanhasen kanssa keskusteltu liki kahdessa sadassa Ulkopolitiikkaa yhdessä -tilaisuudessa eri puolilla maata, myös meidän seutukunnallamme. Kohtaamiset ovat antaneet Vanhaselle kattavasti näkemystä siitä, mitä tavalliset ihmiset maailman menosta ajattelevat.
 
Matin slogan kuuluu: ”Tehdään näistä vaalit”. Tällä tarkoitetaan sitä, että Suomen linjasta keskustellaan yhdessä kansalaisten kanssa. Monimutkaisistakin asioista pitää puhua, niihin pitää ottaa kantaa ja niihin pitää esittää ratkaisuja. Demokratian henkeen ei kuulu sopuvaali, vaikka sellaisen mielikuvan luojia on paljon nyt liikkeellä.
 
Kansanvallassa vaalit järjestetään säännöllisesti, jotta meillä jokaisella on mahdollisuus ohjata laivaa ja kertoa mielipiteemme.
 
Vanhasessa korostuu muihin ehdokkaisiin verrattuna eritoten ymmärrys omavaraisuuden merkityksestä taloudessa sekä ruoan ja energian tuotannossa. Vaikka maailmalla puhaltaisi, nämä asiat saavat meidät seisomaan omilla jaloillamme.
 
Viime aikojen keskustelu kotimaisen ruoantuotannon pelastamisesta osoittaa, että huolimatta maailman levottomuuksien lisääntymisestä, ilmastonmuutoksen vaikutuksesta ja globaalista ravinnon riittämättömyydestä, omavaraisuuden ja turvallisuuden yhteys tunnistetaan heikosti.
 
Vanhanen on ehdokkaista osoittanut puheillaan ja teoillaan ymmärtävänsä, että kotimainen maatalous tuottaa turvallisuutta. Siksi sen toimintaedellytykset on turvattava.

Kommentit (0)

    « Takaisin