18.12.2017  //  Vaaliteemat, Yleiset, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa

Pirttilahti ja Savola: Junaliikenne Haapamäen radalla lisääntyy

Tiedote 18.12.2017 

 
Keskustalaiset kansanedustajat Arto Pirttilahti Mänttä-Vilppulasta ja Mikko Savola Ähtäristä ovat tyytyväisiä Seinäjoki-Vilppula liikenteen lisäämiseen seuraavalla ostoliikenteen sopimuskaudella.
 
Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR-Yhtymä tiedottivat tänään parannuksista ostoliikennesopimuksella toteutettavan liikenteen palvelutasoon vuosille 2018–2019. Sovitut lisäykset mahdollistavat muun muassa paremmat edestakaiset junayhteydet eri puolilta Suomea pääkaupunkiseudulle saman päivän aikana.
 
- Lisäys on alueellemme tärkeä liikennöinnin ja palvelutason parannus, joka turvaa mahdollisuuden liikkua junalla sujuvammin niin töihin kuin kauemmaskin. Tästä nöyrä kiitos ministeri Bernerille. Olennaista nyt on, etteivät junat joudu ajamaan tyhjinä. Kannustammekin kaikkia käyttämään junia mahdollisimman paljon, edustajat Pirttilahti ja Savola korostavat.
 
Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan maakunnissa toteutetaan myös henkilöliikenteen pilotointi. Selvityksessä tällä hetkellä on, millaista alueellista liikennettä näiden maakuntien ja keskusten välillä voi tulevaisuudessa olla. Pilotin tulokset saadaan käytäntöön aikaisintaan alkavan ostosopimuskauden loppuessa 2019
 
- Tähän mennessä on kartoitettu muun muassa alueiden roolia ja henkilöliikenteen kilpailulle avautumisen vaikutuksia. On tärkeä selvittää kaikki vaihtoehdot, koska jatkossa myös maakunnille, suurille kaupungeille ja kaupunkiseuduille avautuu mahdollisuus järjestää omaa junaliikennettä. Edustajat Pirttilahti ja Savola muistuttavat.
 
Uuden sopimuksen mukainen liikenne alkaisi pääosin 25.3.2018. Sopimus olisi voimassa määräaikaisena 31.12.2019. Sopimuksen voimaantulo vaatii, että eduskunta hyväksyy talousarviossa tätä koskevan määrärahan.
 

Kommentit (1)

  • 5hpezG https://www.genericpharmacydrug.com 12.5.2018 klo 08.48
    5hpezG https://www.genericpharmacydrug.com

« Takaisin