3.1.2018  //  Vaaliteemat, Yleiset, Ähtäri, Seutukunta, Koko Suomi

Talouskasvun mahdollisuudet hyödyksi

Uutisnuotta 3.1.2018

 
Suomen talous kasvaa kohisten, yritykset luottavat entistä paremmin tulevaisuuteen ja investoivat. Suomeen syntyy uusia työpaikkoja. Velkaa otetaan vähemmän. Taitepiste siihen, ettemme enää syö tulevien sukupolvien hyvinvoinnista lähenee.
 
Lähdettyämme kuluvaan vaalikauteen Suomi velkaantui lujaa vauhtia ja työttömyys rehotti. Hyvinvointimme rahoitettiin lastemme rahapusseista. Ongelman ratkaisut eivät ole olleet kaikilta osin helppoja. Yhteisin verovaroin kustannettujen etuisuuksien leikkaamiset ovat tuntuneet monen pienituloisen kukkarossa. Kaikkien etu on kuitenkin pidemmällä tähtäimellä se, että Suomi pystyy huolehtimaan kansalaisistaan myös tulevaisuudessa. Muussa tapauksessa leikkaukset tulisivat olemaan paljon suuremmat.
 
Merkittäviä työllisyyteen vaikuttavia tekijöitä ovat olleet Suomen kilpailukyvyn nostaminen kilpailijamaihin verrattuna. Edellisen hallituksen aikana olimme talousluvuissa Euroopan pohjasakkaa yhdessä kreikkalaisten kanssa. Nyt kasvumme on Euroopan kärkikastia.
 
Kuinka talouskasvu saadaan hyvinvoinniksi myös meidän alueellamme? Ensimmäinen tae asialle on alueemme yritysten menestymisen edistäminen. Verotulot tulevat työpaikkojen kautta. Myös lapsiperheiden muuttaminen seudullemme on suurimmaksi osaksi kiinni työpaikkojen tarjonnasta. Työpaikan löytymiseen pariskuntien molemmille osapuolille vaatii koko maakunnan kannalta laajaa yhteistyötä. Tunti työmatkana ei ole mikään pääkaupunkiseudulla. Miksi se olisi ongelma maaseudulla?
 
Joukkoliikenteen kehittäminen työmatkaliikennettä palvelevaksi vaatii uudenlaista ajattelua. Pilottihanke raideliikenteen kehittämiseksi on ottanut hyviä ensi askelia. Hankkeen tavoitteena on parantaa lähiliikennettä Suomen poikittaisyhteyksillä, meille tärkeän Haapamäen radan vaikutusalueella. VR:n monopoliaseman purkaminen tuo uusia mahdollisuuksia. Ministeri Berner on luvannut nykytilan säilyvän, kunnes uudet toimijat ovat kiskoilla. Saamme tänä vuonna jopa lisää junaliikennettä, mikä on tässä vaiheessa tärkeä asia.
 
Toisen asteen koulutus on tulevaisuuden tekijöidemme kannalta välttämätön asia. Sedun vahvojen hartioiden kautta pystymme kehittämään ammattikoulutustamme yrityselämän tarpeita palvellen. Lukiomme on vuodesta toiseen Suomen kärkiluokkaa. Tämän kaltaisista huippuyksiköistä tulee pitää kiinni. Se onnistuu sillä, että opiskelijamäärät pysyvät riittävän korkealla. Myös valtion ja kaupungin pienten lukioiden rahoituksen turvaavia toimia tarvitaan.
 
Ähtärin lähiympäristön kannattaa myös luottaa rohkeasti omiin vahvuuksiinsa. Matkailun Master Plan linjattiin kaupunginvaltuustossa jo toissa kuntavaalikaudella. Siinä päätettyjen toimenpiteiden myötä matkailualueelle on investoitu paljon. Suurin yksittäinen hanke on helmikuussa yleisölle aukeava pandatalo.
 
Ähtäri on nyt lähes kaikkien suomalaisten huulilla. On varmaa, että yhä enemmän kuluttavia matkailijoita tulee tänä vuonna paljon. Kuinka väki alueellamme viihtyy ja palveluitamme käyttää on asia johon jokainen meistä voi omilla toimillaan vaikuttaa. Otetaan tästäkin kaikki hyöty irti.
 
Hyvää alkavaa vuotta 2018 kaikille!

Kommentit (0)

    « Takaisin