8.2.2018  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Talouskasvu kaikkien hyödyksi

Ilkka 8.2.2018

 
Eduskunta on aloittanut vaalikauden viimeiset valtiopäivänsä. Puhemiehistö on valittu ja avajaiset vietetty. Keskiviikkona alkoikin jo sitten normaali työ hallituksen esitysten lähetekeskusteluilla. Vaalikauden viimeisistä valtiopäivistä tulee tiiviit ja työtä on paljon tehtäväksi ennen ensikevään vaaleja.
 
Tammikuun presidentinvaalit toivat Suomen Keskustalle huonon tuloksen. Matti Vanhasen kampanja oli hyvä ja pitkä, mutta ei silti onnistunut saamaan ääniä, kiitoksista huolimatta. Vanhasta kehuttiin erityisesti uskottavasta ulkopolitiikan ammattitaidosta ja aidosta kiinnostuksesta tehtävään.
 
Sauli Niinistö oli vaalien selvä voittaja ja sitä ei käy kyseenalaistaminen. Aavistuksen harmittaa, että tuloksen perusteella moni keskustalainen äänesti jotain muuta puoluetta.
 
Eduskunnassa olemme tehneet sitä työtä mihin, kansa meidät vuonna 2015 äänesti. Suomen velkaantuminen taittuu ja talous kasvaa. Työllisyys on noussut noin 60 000 henkilöllä hallituskauden aikana ja työllistymistä on helpotettu. Kuntien rahoitus on saatu tasapainoon eikä kuntia ole pakkonaitettu yhteen. Byrokratian purkamisesta on tehty osa normaalia toimintaa.
 
Viime viikolla eduskuntapuolueiden puheenjohtajat allekirjoittivat yhteisen julistuksen siitä, että kaikki edistävät rauhanomaista yhteiskunnan kehitystä korostaen sovinnon, demokratian, yhteiskunnallisen tasa-arvon ja eheyden merkitystä. Julistus oli hyvä ja arvokas teko.
 
Luottamus toisiimme ja yhteiskunnallisiin instituutioihin kuitenkin heikkenee. Tällainen kehitys on pysäytettävä, sillä ainoastaan yhtenäinen Suomi pärjää. On tärkeä ruotia syyt ja toimia. Käytännön tekoja tarvitaan köyhän asian puolustamiseksi huomennakin.
 
Rajujen, mutta välttämättömien leikkausten jälkeen on kohdennettu korjaavia helpotuksia kaikkein pienituloisimmille. Esimerkiksi vuoden alusta 6 700 perhettä vapautuu varhaiskasvatusmaksuista ja takuueläkettä korotetaan jälleen.
 
Omaishoitajille ja perhehoitajille on sovittu vähintään 2 vapaapäivää kuukaudessa. Perhevapaiden kustannuksia on tasattu ja paikallista sopimista lisätty. Myös ylivelkaantuneiden asemaa on parannettu niin, että työtä kannattaisi ottaa vastaan.
 
Liikenneväylillä olevan 2,5 miljardin euron korjausvelan kiinni kuromisesta on sovittu ja määrärahoja on lisätty. Parasta aikaa muun muassa Liikennevirasto tutkii ely-keskusten kanssa, uutta rahoitusmallia tiestön talvikunnossapidon korjaamiseksi. Perusasiat onkin saatava kuntoon ennen suuria tulevaisuushankkeita.
 
Ruuan alkuperämerkinnät on säädetty pakollisiksi kaupoissa myytävissä liha- ja maitotuotteissa. Lihalle ja kalalle on tulossa sama sääntö ravintoloihin. Maatalouden kannattavuusongelmaan haetaan kuumeisesti ratkaisuja. Tässä työssä on onnistuttava ja epävarmuutta viimein hillittävä. Suomalaista bioenergiaa tuetaan kestävän energiapolitiikan takeina.
 
Vaikka taloutemme kasvaa erityisen hyvin, eivät vaikutukset kosketa vielä kaikkia suomalaisia. Tämä on yksi tärkeimmistä tehtävistämme näillä valtiopäivillä.

Kommentit (1)

  • 1KVhyW https://www.genericpharmacydrug.com 12.5.2018 klo 21.38
    1KVhyW https://www.genericpharmacydrug.com

« Takaisin