16.2.2018  //  Yleiset, Koko Suomi

Ikäihmisten puhelinhuijaaminen kuriin!

Tiedote 16.2.2018
 
Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä ikäihmisten puhelinmyyntihuijausten ehkäisemiseksi
 
Eteläpohjalaiset kansanedustajat Reijo Hongisto(sin.) Alajärveltä ja Mikko Savola (kesk.) Ähtäristä peräävät hallitukselta toimia ikäihmisiin kohdistuvan puhelinmyyntihuijaamisen kitkemiseksi.
 
Tilanne on vääristynyt, sillä puhelinmarkkinointi on usein aggressiivista ja hyvin keinoja kaihtamatta sopimuksen syntymiseen pyrkivää. Kansalaisilta odotetaan erityistä tarkkuutta ja kykyä ilmaista selvästi markkinointipuheluiden yhteydessä, jos sopimusta myytävästä tuotteesta ei tahdo tehdä.
 
- Osassa tapauksista kyse on suorasta huijauslaskutoiminnasta, mutta myös täysin lainmukainen puhelinmarkkinointi on muuttunut erittäin hyökkääväksi viime vuosina, edustajat huomauttavat. 
 
Erityisesti ikäihmisillä hyökkäävän markkinoinnin ja nopeatahtisen keskustelun seuraaminen saattaa olla hankalaa. Osa ihmisistä kokee myös puhelun nopean katkaisemisen olevan huonoa käytöstä ja kuuntelevat ja vastailevat kysymyksiin kohteliaisuudesta.
 
- Puhelinmarkkinoinnin säätely on hankalaa, mutta nykykehityksen perusteella se on muuttumassa välttämättömäksi. Puhelinmarkkinointiin on löydettävä aidot pelisäännöt, esimerkiksi siten, että tietyn iän ylittäneille ikäihmisille puhelinmyynti olisi kiellettyä.

Edustajat jättivät aiheesta kirjallisen kysymyksen hallituksen vastattavaksi 16.2.2018.

Kommentit (0)

    « Takaisin