1.3.2018  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Realistinen eläinsuojelulaki

Viiskunta 1.3.2018

Suomessa tuotetaan maailman parasta, puhtainta ja eettisintä ruokaa. Suomalainen tuottaja välittää eläimistään aidosti, ne ovat salmonellavapaita, eikä esimerkiksi sikojen saparoita tai kanojen nokkia leikata.
 
Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana maatalous on kehittynyt paljon. Myös yleinen käsitys eläintenhoidosta muuttunut. Siksi eläinsuojelulakia nyt päivitetään. Lakiluonnos on lausuntokierroksella ja Eduskunta päättää asiasta tänä keväänä.
 
Uudistuksen keskiössä on edelleen parantaa ammattitaidolla hoidettujen eläinten hyvinvointia. Lisäksi ehdoksi asetettiin, ettei kannattavuusongelmissa painivalle tuotannolle saa tulla lisäkustannuksia. Molemmat tavoitteet ovat toteutumassa. 
 
Suurin vastustus eläinsuojelulaille tulee opposition vihervasemmistolta, samoilta puolueilta jotka ovat itse epäonnistuneet vallankahvassa ollessaan tässäkin uudistustyössä. Heidän pakonomainen tavoitteensa on syyllistää yleisesti suomalaisia tuottajia ja vaatia sellaisia säädöksiä, jotka tähtäisivät tuotannon loppumiseen Suomesta. Se veisi meidät ulkomaisen tuotannon varaan, mikä ei olisi eläimen, tuottajan, laadun eikä hyvinvoinnin etu.
 
Realistiset vaatimukset eläinsuojelulle ovat kaiken lähtökohta. Paras tae huolehtia eläinten hyvinvoinnista on tuottajan jaksamisesta huolehtiminen. Ongelmat navetassa aiheutuvat liian usein tuvan puolelta, viljelijän väsymisestä.
 
Palautetta eläinsuojelulain luonnoksesta kuunnellaan ja siihen reagoidaan. Oiva tilaisuus suoraan keskusteluun seutukunnallamme itse maatalousministerin kanssa tarjoutuu heti huomenna Ähtärissä, Peränteen kylätalolla.


Kommentit (1)

  • jajGLB http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com 7.8.2018 klo 10.47
    jajGLB http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

« Takaisin