5.4.2018  //  Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Koko Suomi

Digitalisaatio on tulevaisuutta


Viiskunta 5.4.2018

Sähköisten välineiden, sovellusten ja uudenlaisen ajattelun kehittyminen on lyönyt meidät kaikki ällikällä. Tuntuu hurjalta ajatella, että muutoksen vauhti kiihtyy vielä nykyisestäkin moninkertaiseksi.
 
Usein digitalisaatiosta puhuttaessa ajattelemme herkästi vain palveluiden sähköistämistä. Lomake täytetäänkin nyt tietokoneella, pankkiasiat netissä ja kohta viimeisetkin ylioppilaskirjoitukset läppärillä. 
 
Muutos tulee olemaan kuitenkin hyvin paljon muuta. Luotettava ja välitön tiedonsiirto, paikkatiedot, tekoäly ja automatisaatio mullistavat tavat, joilla töitämme ja arkeamme hoidamme. Esimerkiksi paikkatietojärjestelmien tarkkuuden kehitys mahdollistaa aikanaan automatisoidun liikenteen, varsinkin ammattiautoilun suhteen.
 
Muutos tuo täysin uudenlaiset mahdollisuudet myös elämään ja työpaikkoihin maaseudulla. Jo nyt uudet robotisoidut navetat ovat yksiä Suomen kehittyneimpiä laitoksia. Automatisointi on mukana jo uudemmissa traktoreissa pelloilla. Myös metsätyöt kehittyvät lujaa vauhtia.
 
Elämä kodeissa muuttuu monin tavoin. Nopeimmat muutokset liittyvät saavutettavuuteen, tavarakuljetuksiin ja terveydenhuollon etäpalveluihin. 
 
Monia huolettaa ihmisten tarpeellisuus digitalisaation myllerryksessä. Kehitys on kuitenkin aina edennyt ja koneet alkaneet tehdä uusia osia työstä tarkemmin, tehokkaammin ja väsymättä. 
 
Ihmisestä ei ole tullut tarpeetonta, eikä tule sitä jatkossakaan. Muutoksia toki tulee, kuten myös ongelmia. Se osa kehitystä. Myös ikäihmiset on pidettävä kehityksessä mukana jolloin inhimillistä ymmärrystä ja osaamista tarvitaan aina. 
 
Tämä muutos tapahtuu, eikä sitä voi estää. Maltilla, päättäväisesti uudistaen ja rohkeasti kokeillen löytyvät Suomen avaimet huomisenkin menestykseen.  

Kommentit (1)

  • 50rILg http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com 6.8.2018 klo 19.28
    50rILg http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

« Takaisin