27.6.2018  //  Yleiset, Seutukunta

Seutukunnat yhteistyöhön


Järviseutu 27.6.2018 
 
Maakuntamme itäiset alueet ovat hyvin saman tyyppisiä. Kaukana maakuntakeskuksista olevilla alueillamme on totuttu siihen, että asukkaiden ja elinkeinoelämän menestymisen eteen on tehtävä kaksin kerroin enemmän töitä. Seinäjoen vetovoima ei heijastu samalla tavalla meille, kuin vaikkapa sen naapuripitäjille Ilmajoelle tai Lapualle.
 
Järviseudulla ja Kuusiokunnissa on omia vahvuuksia. Järviseudulla metallin- ja puun jalostus on valtakunnan kärkeä. Viime vuosien investoinnit ovat lisänneet alueen osaamiskeskittymää.
 
Kuusiokunnissa kauppa, matkailu urheiluopisto ovat tunnettuja lähes jokaisen suomalaisen keskuudessa. Palvelutuotantoon on muutoinkin panostettu muun muassa terveydenhuoltoon panostamalla. Perinteinen metalliteollisuus on niin ikään vahvaa.
 
Maailma muuttuu ja vahvuuksia tarvitaan yhä lisää. Seutukuntiemme kannattaisi lisätä yhteistyötä ja ajaa voimakkaasti muun muassa yhteisiä liikennehankkeita ja parantaa ihmisten liikkuvuutta ja työssäkäyntimahdollisuuksia. Palveluiden osalta riittää myös puolin ja toisin puolustettavaa.
 
Yhteisenä suurena tavoitteena tulisi olla nuorten houkutteleminen takaisin kotiseudulle. Tässä keskeisenä tekijänä on työpaikan löytyminen perheen molemmille puoliskoille. Yhteinen koordinointi ja alueen työ- ja asuinmahdollisuuksien markkinointi olisi tervetullutta aikana jolloin talous kasvaa työvoiman tarve lisääntyy.
 
Olisiko syksyllä aika yhteiselle kahden seutukunnan yrityksistä ja päättäjistä koostuvalle neuvostolle? Asiat voivat edetä vain kokoontumalla yhteisen pöydän ääreen.

Kommentit (0)

    « Takaisin