7.10.2021  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Aluekehitysrahat moninkertaistuvat Etelä-Pohjanmaalla


Torstai-Lehti ja Lakeudenportti 7.10.2021
 
Saimme viime viikolla merkittävän edunvalvonnallisen asian etenemään, kun Valtioneuvosto linjasi EU:n aluekehitysrahojen jaosta Suomessa. Osuutemme Etelä-Pohjanmaalle yli kolminkertaistuu tulevalle rahoituskaudelle.
 
Perinteisesti aluekehitysrahaa on suunnattu eritoten itä- ja pohjoissuomeen, koska Länsi- ja Etelä-Suomi ovat tiuhempaan asutettuja ja elinkeinorakenteeltaan vahvempia.
 
Etelä-Pohjanmaa on useilla mittareilla verrattavissa maakuntiin, joiden aluekehitysrahoitus on ollut pitkään meitä korkeammalla tasolla. Meitä suuresti kirpaiseva turvetuotannon hallitsematon romahdus lisää tarvetta lisärahoitukselle maakunnassamme.
 
Rahoitus koostuu kolmesta eri rahastosta vuosille 2021-2027. Etelä-Pohjanmaan 79.2 miljoonan euron potista Euroopan aluekehitysrahastosta tulee 37 miljoonaa, Euroopan sosiaalirahastosta 11.1 miljoonaa ja oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta 31.1 miljoonaa. 
 
Tuloksesta on syytä antaa kiitos keskustalaiselle elinkeinoministerille, Mika Lintilälle esikuntineen, jotka ovat kuunnelleet tarpeitamme herkällä korvalla. Kiitos kaikille maakuntamme puolesta neuvotelleille. Yhteistyö asian edistämisessä on ollut saumatonta monella tasolla.
 
Kyse on lukuisten yritysten toimintaedellytyksistä, koulutuksesta, elinvoimasta. Rakennerahastohankkeissa elinkeinolähtöisyys ja yritysten kehittäminen ovat keskeisessä roolissa, joten nyt mahdollisuudet ja rahoituksen tuomat hyödyt tulevat ennen kaikkea yrityksille ja yrittäjille.
 
Maakunnan sisällä meidän on pidettävä huolta mahdollisuuksien tasapuolisesta jakamisesta, sillä tutkimusten mukaan alueiden sisäiset erot ovat kasvaneet. Elinkeinoministeriön asettama ryhmä määrittelee tavoitteet aluekehityserojen tasaamiseksi ja rakentaa niiden pohjalta yhteisesti hyväksytyt aluekehityksen seurantavälineet ja -mittarit.
 
Muistettava on, että kyse on nimenomaan kehitysrahasta. Hankkeilla tuetaan muun muassa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä, yhteistyön lisäämistä korkeakoulujen kanssa tutkimus- ja kehittämistoiminnassa, bio- ja kiertotalouden sekä digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämistä, osaavan työvoiman saatavuutta ja elinikäistä oppimista.
 
Apua ja mahdollisuuksia oman yrityksen kehityshankkeiden viilaamiseen löytyy varmasti, mutta asialla on siis itsekin oltava. Jos yrityksesi kaipaa kehitystä, uusia uria tai kasvun mahdollisuuksia, niin nyt siihen on erityinen mahdollisuus. 
 
Etelä-Pohjanmaan kannattaa ottaa tulevista aluekehitysrahoista kaikki hyödyt irti.

Kommentit (11)

 • Davina Claire 1.11.2021 klo 13.04
  Hei; Jos tarvitset lainaa kiireellisesti, hae lainaa Novelty Financesta. Nimeni on Davina Claire, olen Novelty Financen talousjohtaja. Olen huomannut, että yksityishenkilöiden ja yritysten on niin vaikea saada lainaa joko pankeista tai muista rahoituslaitoksista. Yritykseni (Novelty Finance) tarjoaa ja auttaa sinua tarvitsemasi lainan kanssa. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: noveltyfinances@gmail.com TAI lähettää viestin WhatsAppiin numerolla +447915601531

  Halusitpa sitten piristää elämäntapaasi tai sinulla on odottamattomia kuluja, NOVELTY FINANCE -laina on se, mitä tarvitset.

  NOVELTY FINANCE on joustava: voit lainata jopa viisitoista miljoonaa euroa (15 000 000,00 €), sopivalla takaisinmaksuajalla jopa 30 vuodeksi. Voit hakea joko vakuudellista tai vakuudetonta lainaa. Tarjoamme kattavan valikoiman henkilökohtaisia ​​lainoja, yrityslainoja, asuntolainoja ja velkajärjestelylainoja, jotka voidaan mukauttaa muuttuviin tarpeisiisi ja olosuhteisiisi erittäin alhaisella korolla.

  Mitä saat, kun haet Novelty Financeen:
  √ Välitön pääsy varoihin hyväksymisen jälkeen.
  √ Kilpailukykyiset korot (3 % vuodessa)
  √ Joustavat takaisinmaksuehdot
  √ Mahdollisuus maksaa lainasi takaisin nopeammin
  √ Helppo hyväksyntä, jos tarvitset lisävaroja
  √ Sinua ei kiirehdi maksamaan lainaa takaisin, saat aikaa lainan takaisinmaksun käynnistämiseen.
  √ Ei piilokuluja

  Kuinka hakea:
  Lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa!
  Yritykset tai yksityishenkilöt, jotka ovat kiinnostuneita hakemaan lainaa Novelty Financesta ja tarvitsevat lisätietoja lainatarjouksesta, LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI osoitteeseen (noveltyfinances@gmail.com) TAI lähetä viesti WhatsAppiin numerolla +447915601531 saadaksesi lisätietoja ja suullisia tiedotustilaisuuksia. Ehdot ovat voimassa.
 • Mike Morgan 3.11.2021 klo 14.03
  Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
  Personal Loans (Secure and Unsecured)
  Business Loans (Secure and Unsecured)
  Consolidation Loan and many more.

  Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
  financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
  Phone number: +917428831341 (Call/What's app)
 • Mike Morgan 28.11.2021 klo 02.02
  Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
  Personal Loans (Secure and Unsecured)
  Business Loans (Secure and Unsecured)
  Consolidation Loan and many more.

  Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
  financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
  Phone number: +917428831341 (Call/What's app)
 • http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms 19.4.2022 klo 06.18
  http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms
 • http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms 19.4.2022 klo 07.57
  http://imrdsoacha.gov.co/silvitra-120mg-qrms
 • Loan Offer Apply Now 27.2.2023 klo 03.24
  Loan Offer Apply Now @ Via Email: IFSCapitalloan@gmail.com

  ( IFSCapitalloan@gmail.com ) OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS ( IFSCapital@post.com )

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Via Email: ( SuiteCapitals@gmail.com ) SuiteCapitals@post.com

  Please Fill the Application Form Below: -
  Complete Name: -
  Loan amount needed: -
  Loan Duration: -
  Purpose of loan: -
  City / Country: -
  Telephone: -
  Name Of The Site You/Link Hear About Us:

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1%? CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Via Email: ( ValidusCapital@execs.com ) ValidusCapital@techie.com

  ( CYSCredits@Asia.com ) OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS ( CYSCredits@Post.com )
 • Dékány 23.7.2023 klo 00.39
  Tarvitsetko minkäänlaista taloudellista apua? Henkilökohtaisia lainoja? Yrityslainat? Asuntolainat? Yrityksen lainat? Maatalous- ja hankerahoitus? Myönnämme lainoja 2% korolla! Ota yhteyttä: (dakany.endre@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.
 • Richard 18.9.2023 klo 02.55
  Tarvitsetko taloudellista apua? Henkilökohtaiset lainat? yrityslainat? asuntolaina? yrityslaina? Maatalous ja projektirahoitus? Annamme lainan 2% korolla! Ota yhteyttä: (richardcosmos5@gmail.com)

  Lainatarjous.
 • Richard 22.9.2023 klo 02.23
  Tarvitsetko minkäänlaista taloudellista apua? Henkilökohtaisia ​​lainoja? Yrityslainat? Asuntolainat? Yrityksen lainat? Maatalous- ja hankerahoitus? Myönnämme lainoja 2% korolla! Ota yhteyttä: (dakany.endre@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.
 • Richard 23.9.2023 klo 04.52
  Hei,

  Meillä on lupa tarjota seuraavan tyyppisiä lainoja tai minkä tahansa tyyppistä rahoitusta: Yksityinen laina? Yrityslainat? Laina velan vakauttamiseksi? Paranna kotiasi? Sijoituslaina? Krediittejä saatavilla? Henkilökohtaiset lainat? kaupalliset lainat? Yhdistetty laina? Konsolidointilainat? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: (richardcosmos5@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.
 • Szkandera Marek 1.10.2023 klo 15.48
  Čestný a spolehlivý úvěr do 24 hodin. Vážná nebankovní půjčka od 20 000 do 90 000 000 Kč, kde není vyžadováno ručení nemovitostí. Podmínkou je pravidelný měsíční příjem a české občanství. Osobní přístup ke všem požadavkům. Zaručuji rychlé a seriózní jednání. Úplná půjčka a vyplacení prostředků do 24 hodin. Půjčku můžete využít i na konsolidaci svých závazků. Vysoká propustnost schválených aplikací. Kontaktujte mě prosím: szkanderam840@gmail.com.

« Takaisin