8.6.2022  //  Yleiset, Koko Suomi

Oppilaat ja opettajat ovat kesälomansa ansainneet

Lakeuden Portti 8.6.2022.

Viime viikonloppuna saimme perinteiseen tapaan viettää iloisia kevätjuhlia kaikkien koulunsa päättäneiden, ammattiin valmistuneiden ja ylioppilaiden kunniaksi. Jokainen nuori on juhlansa ansainnut. Haluankin toivottaa vielä kerran lämpimät onnittelut jokaiselle teistä!

Koulujen loppuminen on aina erityinen hetki ja kevätjuhlaan tiivistyy paljon. Kouluvuosi on saatu päätökseen, kevät vaihtuu kesään ja nuoret siirtyvät uuteen elämänvaiheeseen. Viimeistään suvivirren kajahtaessa monelle meistä varttuneemmista nousevat mieleen muistot omista kevätjuhlista ja valmistujaisista. Kevätjuhlan viettäminen on elävää perinnettä, joka siirtyy sukupolvilta toisille.

Opettajat ansaitsevat erityisen kiitoksen. Nuorten kasvatus- ja opetustyö on työtä tulevaisuuden eteen. Aina tämä työ ei todellakaan ole helppoa. Vaatimukset opettajia kohtaan ovat kasvaneet entisestää niin yhteiskunnan, kuin vanhempienkin suunnalta.

Työkuormaa ovat lisänneet koulujen isommat ryhmäkoot ja oppimisen erilaiset haasteet. Lisäksi paria viime vuotta on varjostanut korona -pandemia ja sen vaikutukset opetuksen järjestämiseen. Aika on ollut haasteellista niin oppilaille, kuin opettajille.

Opettajan työ ansaitsee vahvemman arvostuksen. Senkin vuoksi olisi toivottavaa, että valtakunnallisissa työehtoneuvotteluissa päästäisiin kesän aikana kannustavaan lopputulokseen.

Nuorilla alkavan kesän suunnitelmissa voi olla vaikkapa kesätyö tai varusmiespalvelukseen astuminen. Moni valmistautuu ensi syksyllä alkaviin jatko-opintoihin. Sekään ei haittaa, jos ei vielä tiedä mitä jatkossa tekee. Tulevaisuus on jokaisella täynnä mahdollisuuksia.

Kesällä on kuitenkin tärkeä muistaa myös hengähtää, nauttia elämästä ja ladata akkuja. Elämässä ei tarvitse olla juuri nyt kiire mihinkään, vaikka se siltä voikin tuntua. Kiireellisempiäkin aikoja tulee, sen uskallan luvata.

Rohkaisen jokaista nuorta tavoittelemaan omia unelmiaan ja suuntaamaan luottavasti kohti tulevaa. Oma opiskelupaikka, työ ja urapolku löytyvät kyllä sitten ajallaan.

Hyvää kesää kaikille!

 

Kommentit (1)

  • Haista Vittu 13.6.2022 klo 00.32
    Nolosti kävi pellelle! Pandapuku päällä ei päästa edes kepun varapuheenjohtajaksi!!

« Takaisin