15.9.2022  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Toimivien yhteyksien puolesta15.9.2022 Viiskunta

 
Vaasa–Seinäjoki–Jyväskylä -yhteysväli on ollut agendalla vuosikymmeniä. Sen ajan, kun itse olen toiminut kuntapäättäjänä, maakuntahallinnossa tai kansanedustajana, olemme vuodesta ja vaalikaudesta toiseen saaneet ajaa poikittaisyhteyksien asiaa monien karvalakkivaltuuskuntien toimesta.
 
Jokainen maakuntakeskus Suomessa on huolehtinut vuosien saatossa mahdollisimman nopeista liikenneyhteyksistä Helsinkiin. Se on ymmärrettävää ja erittäin tarpeellista.
 
On kuitenkin selvää, etteivät radat ja valtatiet voi kulkea vain etelä-pohjoissuunnassa.
 
Toimiva poikittaisliikenne tukee niin koulutusta, työ- ja elinkeinoelämää kuin ympäristöystävällistä liikkumistakin. Riittävät, oikea-aikaiset vuorot ja kunnossa olevat raiteet mahdollistaisivat, että kouluun ja töihin pääsee ajallaan.
 
Haapamäen radan puolesta on taisteltu useasti. Yhteinen vaikutustyö onkin tuottanut tulosta ja nyt Haapamäen rata on henkilöliikenteen velvoiteliikenteen osalta turvattu vuosikymmenen loppuun saakka.
 
Tavoitteenamme on jatkossa radan sähköistäminen koko pituudeltaan ja raideliikenteen vuorojen muokkaaminen paremmin ihmisiä palvelevaksi.
 
Valtatien 18 osalta suurimman pullonkaulan muodostaa yhteys Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen välillä, joka vaatii Myllymäki-Multia -välin oikaisua. Sen eteneminen tulee vaatimaan määrätietoista kuntien, maakuntaliittojen ja valtion yhteistyötä.
 
Pidimme eduskunnassa eilen kolmen maakuntaliiton voimin poikittaisliikenneseminaarin. Siinä toimme viestiä kaikille kansanedustajille poikittaisten rata- ja tieyhteyksien haasteista, kotiseutumme esimerkkien kautta.

Kommentit (0)

    « Takaisin