15.12.2022  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Hätäisen miehen hommat


Viiskunta 15.12.2022
 
Eduskuntatyön osalta vuoden viimeiset päivät ovat käsillä. Syksyn punainen lanka on perinteisesti hallituksen budjettiesityksessä ja siihen liittyvässä valiokuntatyössä. Ensi vuoden määrärahojen osalta satsataan yli miljardi euroa kuluvaa vuotta enemmän Suomen maanpuolustukseen.
 
Seutukuntamme liikennehankkeiden osalta keskeistä on Haapamäen radan ostopalvelusopimus, joka turvaa liikennöinnin aina vuosikymmenen loppuun saakka.
 
Saimme budjetin eduskuntakäsittelyn kautta sisään myös tärkeän määrärahan, jolla päästää alkuun ratamme pitkään kaivatussa sähköistämissuunnittelussa. Radan pidemmän tähtäimen elinehtona on sähköistäminen ja sitä kohti otetaan nyt ensimmäinen askel.
 
Moni tie on erityisesti kelirikkoaikaan huonossa kunnossa. Tarpeita on paljon, mutta apujakin jälleen kohdennetusti saadaan.
 
Sulkavankylätie ja ja Sydänmaantie saavat kipeästi kaivattuja euroja pahimpien monttujen korjaamiseen. Kiitos kyläläisille aktiivisuudesta asian suhteen.

Muita seudullemmekin vaikuttavia hankkeita löytyy aina sikayrittäjien ja maitoyrittäjien toiminnan kehittämisestä 4H-toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen.
 
Toisin sanoen joka vuosi jotain. Nyt Kuortaneen ja Alajärven välisen maantien suunnittelu on käynnistynyt ja suunnitelmien jälkeen se on saatava myös toteutukseen.
 
Ähtärin Voilampea päästiin kunnostamaan ja Kätkänjoella on ajettu uutta pikitietä pitkin jo tovi. Kuortaneella Heikkilän sillan vihkiäiset pidettiin viime kesänä.
 
Politiikka ei ole hätäisen miehen hommaa. Palkinnon saaminen tuntuu aina sitä paremmalta, mitä kauemmin sitä on joutunut vääntämään ja odottamaan.
 

Kommentit (0)

    « Takaisin