15.12.2022  //  Vaaliteemat, Yleiset, Kansainvälisyys, Puolustus, Koko Suomi

Keskustalta tuki Kaikkosen isyysvapaille, sijaiseksi esitetään yksimielisesti Mikko Savolaa


15.12.2022
 
Keskustan puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja europarlamenttiryhmän yhteiskokous käsitteli kokouksessaan 15.12. Antti Kaikkosen päätöstä jäädä puolustusministerin tehtävistä isyysvapaalle 6.1.-28.2. väliseksi ajaksi. Keskusta päätti tukea Kaikkosen ratkaisua, ja esittää yksimielisellä päätöksellä kyseiselle aikavälille Kaikkosen sijaiseksi puolustusministerin tehtävää hoitamaan kansanedustaja Mikko Savolaa. Kokouksessa ei tehty muita esityksiä.
 
– Tuemme ylpeästi Antti Kaikkosen ratkaisua. Mahdollisuus perhevapaiden pitämiseen ja niistä päättämiseen kuuluu jokaiselle. Isienkin tukeminen isoon rooliin lastensa arjessa kuuluu keskustalaisiin arvoihin, hienoa että tälläkin ratkaisulla voimme näitä arvoja edistää, sanoo Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.
 
– Mikko Savola on luotettava ja osaava valintamme puolustusministerin tehtävää hoitamaan Antin perhevapaiden ajaksi. Hän saa työhönsä täyden tuen koko keskustalta, Suomen puolustuspolitiikan hoito on myös tammi-helmikuussa varmoissa käsissä.
 
– Punnintaan tuli uusia sävyjä aivan viime päivinä, kun energian hinta nousi ennätyskorkealle. Kansalaisilla nousi oikeutetusti huoli siitä, pystyykö sama ministeri kriisitalvena hoitamaan kahta keskeistä ministerintehtävää. Kun olosuhteet muuttuvat, on myös omaa näkemystä muutettava, sanoo Saarikko.

Kommentit (1)

  • Atro Niiniluoto 6.1.2023 klo 12.41
    Hyvän sijaisen Kaikkonen kyllä sai.

« Takaisin