19.1.2023  //  Vaaliteemat, Yleiset, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Puolustusministerin terveiset

Viiskunta 19.1.2023 

 
Tasavallan presidentti nimitti minut puolustusministerin tehtävään 5. tammikuuta. Ikimuistoinen päivä, jonka tulen varmasti muistamaan koko elämäni. 
 
Ministerinä johdan ministeriön työtä: käytännössä tämä tarkoittaa asioihin perehtymistä, kokouksia ja tiivistä yhteydenpitoa muun muassa Puolustusvoimien ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Ministeri linjaa, ohjaa ja myös vastaa julkisuuteen siitä, mitä ministeriössä joka päivä tehdään turvallisuuden eteen.
 
Pöydälläni on nyt paljon asioita, kun valmistaudumme Nato-jäsenyyden aikaan ja samalla vahvistamme omaa puolustustamme täydentämällä varastojamme.
 
Kauteni tärkeimpiä painopisteitä on juuri Nato-jäsenyyden edistäminen. Vaikka viimeisiä ratifiointeja yhä odotellaan, Nato-Suomea rakennetaan puolustusministeriössä jo täyttä höyryä. Myös Ukrainan tukemista jatketaan.
 
Puolustuksemme perusta on oma vahva, kansallinen puolustus. Meillä tulee olla suorituskykyiset puolustusvoimat. Reserviläisten koulutuksesta ja korkeasta maanpuolustustahdosta on pidettävä hyvää huolta. Koko maata puolustetaan, maalla, merellä ja ilmassa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Puolustusvoimat näkyy ja kuuluu eri puolilla maata.
 
Puolustusvoimien läsnäolo alueellisesti on turvallisuuskysymys. Omalta osaltaan se on myös maanpuolustushengen kohottaja. On hyvä, että meillä Ähtärissä ja laajemminkin Etelä-Pohjanmaalla on varmistettu Puolustusvoimien läsnäolo, oli kyse sitten Räjähdekeskuksesta, varikoista tai Ilmavoimien harjoitustoiminnasta.
 
Suomessa on huolehdittu puolustuksesta viisaasti jo vuosien ajan. Tärkeintä on pitää Suomi ja suomalaiset turvassa. Tätä haluan omalta osaltani ministerinä kaikin tavoin edistää.
 

Kommentit (0)

    « Takaisin