28.2.2023  //  Vaaliteemat, Yleiset, Kansainvälisyys, Puolustus, Koko Suomi

Seitsemän viikkoa
28.02.2023

Puolustusministerin tehtävää aloittaessaan ei voi ennakoida, mitä eteen tulee. Tehtävä edellytti alkuhetkistä saakka hyppäämistä syvään päätyyn. Ukrainan sota, Nato-jäsenyyden valmistelu ja puolustusteollisuuden vahvistamiseen liittyvät toimet ovat pitäneet liikkeessä niin kotimaassa kuin maamme rajojen ulkopuolella.
 
Kauteni aikana valmisteltiin kaksi tukipakettia Ukrainaan. Niiden yhteisarvo oli yli 560 miljoonaa euroa. Se oli seitsemän viikon ja 55 ministeripäiväni aikana yli 10 miljoonaa euroa päivässä. Ukrainan tukeminen on välttämätöntä myös jatkossa. Seuraavaakin tukipakettia on syytä alkaa valmistelemaan ja tehdä sen eteen päätökset aikanaan.
 
Ukrainaan lahjoitettiin muun muassa raskasta aseistusta ja ammuksia. Mediassa ministerikauteni kuumin kysymys oli Leopard -panssarivaunujen lähettäminen. Ukrainan ja kansainvälisten kumppaniemme käytyjen keskustelujen jälkeen Suomi päätti osallistua Leopard -yhteistyöhön lahjoittamalla kolme raivauspanssarivaunua. Ne tuovat merkittävää kykyä miinaesteiden läpäisemiseen Ukrainan taistelurintamalla.
 
Lännellä on vahva ja yhtenäinen tuki Ukrainan auttamiseksi. Venäjä käy raakalaismaista hyökkäyssotaa. Sodan kuvaa ja tilannetta käytiin läpi lähes päivittäin ministeriössä ja kansainvälisten kumppanien kanssa. Suomen Ukrainalle antaman tuen yhtenä punaisena lankana on sen varmistaminen, että voimme tehdä korvaavia hankintoja luovutetun materiaalin tilalle. Kotimainen puolustusteollisuus on tässä suuressa roolissa. 
 
Huoltovarmuus on puolustusteollisuuden pitkäjänteistä kehittämistä. Siihen kuuluu vahvana osana vienti ulkomaille. Tein ministerikaudellani lähes 60 vientilupapäätöstä, siis enemmän kuin yhden päivässä. Viennin kokonaisarvo tänä aikana oli lähes 150 miljoonaa euroa. 
 
Sain ministerikauteni kansainvälisistä kokouksista paljon kullanarvoisia verkostoja. Ministerikollegat eri maista tulivat lyhyessä ajassa tutuksi. Erityisen tiivis yhteistyö minulla ehti olla Ruotsin kollega Pål Jonsonin kanssa. Tapasimme kasvokkain kuudesti, minkä lisäksi kävimme useita keskusteluja videoyhteydellä. Suomen ja Ruotsin yhteinen Nato-polku on tiivis ja luottamuksellinen.
 
Naton puolustusministerikokouksessa hyväksyimme suorituskykytavoitteet seuraaviksi vuosiksi. Suomi voi olla ylpeä vahvasta kansallisesta puolustuksestaan. Tuotamme turvallisuutta ja olemme haluttu maa Natoon. Turkin ja Unkarin kollegoita tavattuani uskon vahvasti ratifiointiemme etenevän ennen pitkää. Suomi täyttää Naton jäsenyysehdot kaikilta osin.
 
Puolustusministerin tehtävä on kansainvälinen ja kansainvälisyys tulee lisääntymään entisestään. Tehtävän hoito vaatii jatkossakin laajaa perehtyneisyyttä ja valmiutta matkustaa. Oman kauteni aikana en tainnut olla yhtään kokonaista vuorokautta kotona. Liikkeessä oltiin joko ulkomailla tai kotimaan tilaisuuksissa.
 
Pääsin tutustumaan laajasti kotimaan puolustuksemme ytimiin. Maa-, Meri- ja Ilmavoimat takaavat koko Suomen puolustamisen. Viime vaalikauden tiedustelulainsäädäntö on vahvistanut ennakointikykyämme. Valmiuteen on satsattu. Varusmiespalvelus on kehittynyt myönteiseen suuntaan ja vapaaehtoisella maanpuolustuksella on vahva rooli kenttäkelpoisuuden ja maanpuolustustahdon ylläpitäjänä.
 
Kriisinhallinnan osaamisesta saamme kansainvälisiltä kumppaneilta jatkuvaa kiitosta. Näin tämän henkilökohtaisesti käydessäni Kosovossa tarkastamassa vasta aloittaneen pioneerijoukkueemme toiminnan. Suurin osa heistä oli motivoituneita reserviläisiä, joista osalla oli jo laajempaakin kokemusta.
 
Sain seitsemän viikon aikana korkeakoulun turvallisuuspoliittisen päätöksenteon ytimessä toimimisesta. Oma tapani toimia on avoin ja keskusteleva: luottamus ja yhteinen päämäärä ovat turvallisuuspolitiikan keskeisintä ydintä erityisesti vakavina aikoina. Kiitos hyvästä yhteistyöstä tasavallan presidentille ja koko valtionjohdolle, Puolustusvoimain komentajalle - sekä puolustusministeriön palvelualttiille ja osaavalle henkilökunnalle.
 
Ministerikauteni aikana luottamukseni vahvaa puolustushallintoamme kohtaan nousi entisestään. Tässä ministeriössä jokainen katsoo samaan suuntaan, Isänmaan etua palvellen. 
 
Kapula Antti Kaikkosen kanssa vaihtuu tänään. Antti teki rohkean päätöksen ottaessaan vaikeana aikana ajan perheelleen ja jäämällä kotiin hoitamaan pientä lastaan. Moni ei tähän olisi kyennyt. Minulle tuo rohkeus antoi mahdollisuuden. 
 
Tein hommat niin hyvin kuin osasin. Jokainen toimii vahtivuorollaan omalla tavallaan. Isänmaan asialla. Minun seitsemässä viikossani ehti tapahtua tämän verran.
 
Oikein hyvää kevättä kaikille.

Kommentit (5)

 • Susan Benson 9.3.2023 klo 15.29
  Hei, Tarvitsetko luotettavaa yritystä saadaksesi lainaa projektisi rahoittamiseen, Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa tai asuntolainaa? Älä katso kauempaa kuin Sunshine Financial Group Inc. Tarjoamme kaikenlaisia lainapalveluita, sekä vakuudellisia että vakuudettomia lainoja, pitkäaikaisia ja lyhytaikaisia lainoja ja monia muita tuetulla 3 %:n vuosikorolla. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai lähetä minulle viesti suoraan WhatsAppissa numeron +447360502110 kautta ja saat vastauksen hetkessä

  Tiedän, että laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma Henkilöille, joilla on taloudellisia ongelmia ja jotka tarvitsevat ratkaisua niihin, monien ihmisten on niin vaikea saada osakelainaa paikallisista pankeista tai muista rahoituslaitoksista korkean koron vuoksi. korko, riittämättömät vakuudet, velka-tulosuhde, alhainen luottoluokitus jne.

  Älä enää huolehdi, sillä Olemme erikoistuneet tarjoamaan strukturoituja rahoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Ei enää odotusaikoja tai stressaavia pankkikäyntejä. Palvelumme on käytettävissä 24/7 - voit saada lainaa ja suorittaa tapahtumasi milloin ja missä sitä tarvitset.

  Tarjoamme 24 tunnin maailmanluokan lainapalveluita. Tiedustelut / Kysymykset? - Lähetä sähköpostia osoitteeseen sunshinefinancialgroupinc@gmail.com tai laita viestiä WhatsAppissa: +447360502110 | & Vastaanota heti vastaus.
 • maamarazaq  23.3.2023 klo 14.39
  NO.1 BRING BACK LOST LOVE CASTER in South Africa UK USA ☎ +27735257866 Canada UAE Indonesia Singapore Turkey Luxembourg Finland Norway Australia Qatar Austria Germany Denmark Netherlands Romania Belgium Greece Belarus New Zealand Switzerland Cyprus Poland Brunei Japan Ireland Estonia Egypt Iceland Latvia Fiji Wales Malta Bahamas Taiwan Czech Republic Serbia Palau Lithuania Malaysia Spain Sweden France Bulgaria Croatia Jordan Chile Algeria Italy Philippines Honduras Hungary Mexico Macedonia Argentina Syria China Hong Kong Myanmar Kuwait South Korea Morocco Tunisia Libya Sudan San Marino Israel.. Increase the passion, understanding, feelings of love, attraction & improve your sex life with a powerful passion love potion. Love potions that work to influence love relations between two people. Love potions to fix relationship & love potions to heal your marriage problems. You can contact maamarazaq on +27735257866 (Call/WhatsApp) OR Email:sheikhmbuga5@gmail.com https://maamarazaq.doodlekit.com http://bestlovespells.over-blog.com https://mamarazaq.blogspot.com https://maamarazaqspellscaster.podbean.com Love potion to save your marriage, help you get married, fix marriage problems, stop a divorce, heal your marriage & make your marriage stronger. Make a lover commit to marriage with marriage love potion. Live happily ever after with marriage healing lost love potion. Marriage love potions to fix problems in your marriage, cause honesty between lovers, rekindle love & improve communication. Lost Love potions to make your ex lover to be infatuated with you.
 • petr buzek 30.3.2023 klo 13.07
  Tarvitsetko lainaa???? Henkilökohtaiset lainat vai yrityslainat???? Puhu minulle siitä. YHTEYSTIEDOT: Herra Petr Buzek, Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com
  Whatsapp nyt: +639451256230
 • RAHOITUS CHARLY KERKIR 30.3.2023 klo 18.45
  RAHOITUS CHARLY KERKIR
  Hei kaikki
  Paljon kiitoksia, että laitoit CHARLY KERKIR  takaisin tielleni.
  Kaikista taloudellisista tarpeistasi tai jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia, sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä tähän upeaan CHARLY KERKIR ja olet täysin tyytyväinen Tämä nainen on juuri auttanut minua pienellä summalla 30 000 €, ja se riittää minulle.
  Hän on sydämen mies, tämän ihanan miehen ansiosta pystyin nostamaan elintasoani ja velkaani.
  Jos tarvitset pientä lainaa, ota yhteyttä häneen, etkä tule pettymään.
  Sähköposti: charlykerkir@gmail.com
  KIITOS
 • Thérèse Marie Poulain 2.4.2023 klo 14.06
  YKSITYINEN NETTILUOTONANTO. ERITTÄIN DYNAAMINEN RYHMÄ TYÖSSÄ.
  Etsit lainaa toimintasi uudelleen käynnistämiseksi joko projektin toteuttamista varten tai tarvitset rahaa muista syistä.
  Olemme ranskalainen finanssiryhmä ja kansainvälinen sijoittaja, jonka pääoma on 950 000 000 euroa ja joka on erikoistunut investointeihin ja lainoihin useilla aloilla ja tarjoaa myös kulutusluottoja, kiinteistöluottoja, takaisinostoluottoja, luottoja ilman perusteita ja henkilökohtaisia lainoja.
  Ota meihin suoraan yhteyttä, jos olet todella lainan tarpeessa.
  Sähköposti: poulainmarietherese39@gmail.com

« Takaisin