19.4.2023  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Voittajat vastuuseen


Viiskunta 22.4.2023

Kiitos luottamuksesta. Neljäs kausi kutsuu ja työ eduskunnassa jatkuu. Samoin kolumnit Viiskunnassa. 
 
Alkuvuosi on ollut erittäin intensiivinen pitäen sisällään työn puolustusministerinä ja heti perään alkaneen vaalikampanjan. Vaalien jälkeen on hieman puhallettu ja tehty vihdoin yhteisiä asioita myös perheen kanssa.
 
Tähän vaalikauteen lähdetään uudenlaisesta tilanteesta. Vaasan vaalipiiristä valittiin vain neljä eteläpohjalaista kansanedustajaa. Olen yllättynyt kuinka monen eteläpohjalaisen äänestäjän lapusta löytyi näissä vaaleissa naapurimaakunnan ehdokkaan numero. Arvostan entistä suuremmin seutukuntamme yhtenäisyyttä antaa jatko omalle valtakirjalleni näissäkin vaaleissa.
 
Keskustan menestys vaaleissa oli heikko. Eduskuntaryhmässämme on nyt 23 kansanedustajaa, joka on pienin määrä yli 100 vuoteen. Pitkä hallitusvastuu painaa. 
 
Ääripäiden somemyllytyksessä maltillisen keskivoiman on ollut entistä vaikeampi saada sanomaansa mediaseksikkäästi ulos. Oppositio kutsuu. Samoin puolueen uudistuminen ja linjan kirkastaminen.
 
Vaalien voittajat ovat solvanneet lähes kaikkea tekemistämme neljän vuoden ajan. Samoin on haukuttu lähtemistämme hallitukseen neljä vuotta sitten vaalitappion jälkeen. Sanakäänteet ovat olleet rumia, jopa alatyylisiä. Nyt moni heistä parkuu peräämme. Ehkäpä pikkuhiljaa alkaa valjeta, että vastuunkanto ei olekaan pelkkää Youtube -videoissa huutelua ja ääretöntä ehdottomuutta. 
 
Kansa äänesti voittajat vastuuseen. Tätä ovat toivoneet myös voittajat itse. On heidän aikansa näyttää kykynsä ja lunastaa kansalle annetut suuret lupaukset.

Kommentit (2)

 • Liisa Moisala 20.4.2023 klo 10.42
  Juuri näin, kerroit asian joka on totuus!
  Nyt on todellakin vaalivoittajien kantaa vastuunsa,kääriä hihat alkaa töihin.
  Sitä he ovat äänekkäästi niinkö kerroit rumasti irvailleet ja "lyötyä lyöty"
  Keskustan on aika huokaista niinkö Matti Vanhanen totesi.

  Tsemppiä teille, ihan kaikille Keskustan edustajille.🍀🍀🍀💓
 • Ilmo Eerola  20.4.2023 klo 11.46
  Entisenä Keskustalaisena samaa mieltä. Edellinen kausi Sipilän johdolla sai kans likaa niskaan aivan aiheetta. Häneen henkilönä kohdistunut loka oli aiheetonta. Toivon teille hyvää vaikka minua ei haluttu Kepun toimintaan.

« Takaisin