11.5.2023  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Oppositiossakin voi palvella isänmaataTorstailehti 11.5.2023 
 
Neljäs kauteni eduskunnassa on alkanut muun muassa työhuoneen siivouksella, sidosryhmien tapaamisilla, sekä hallitustunnusteluiden ja -neuvotteluiden seuraamisella. Eduskuntaryhmä kokoontuu myös viikoittain.
 
Kauden vaihteessa eduskunta käyttää paljon aikaa uusien kansanedustajien kouluttamiseen ja talon tavoille opettamiseen. On tärkeää, että lainsäädäntötyön täyden tohinan alkaessa kaikilla edustajilla on riittävä näkemys ja ymmärrys, kuinka lainsäädäntötyö käytännössä toimii. Kokemuksen saa vain olemalla päätöksenteossa mukana.
 
Itselleni alun rauhallinen tahti on ollut tervetullutta. Alkuvuosi oli erittäin intensiivinen pitäen sisällään työn puolustusministerinä ja heti perään alkaneen vaalikampanjan. Vaalien jälkeen on hieman puhallettu ja tehty vihdoin yhteisiä asioita myös perheen kanssa. Olen ollut kotona Savolankylällä niin paljon kuin kalenteri on myöden antanut. Kotitilalla on töitä niin pottiputken kanssa metsässä kuin Valtralla peltotöitä tehden. 
 
Itse vaalikauteen lähdetään uudenlaisesta tilanteesta. Vaasan vaalipiiristä valittiin vain neljä eteläpohjalaista kansanedustajaa. Olen yllättynyt, kuinka monen eteläpohjalaisen äänestäjän lapusta löytyi näissä vaaleissa naapurimaakunnan ehdokkaan numero. Arvostan entistä suuremmin kotiseudun yhtenäisyyttä antaa jatko omalle valtakirjalleni näissäkin vaaleissa. Teen parhaani koko Etelä-Pohjanmaan puolesta tälläkin kaudella.
 
Keskustan menestys vaaleissa oli heikko. Eduskuntaryhmässämme on nyt 23 kansanedustajaa, joka on pienin määrä yli 100 vuoteen. Ääripäiden aallonharjalla maltillisen keskivoiman on ollut entistä vaikeampi saada sanomaansa ulos.
 
Pitkä hallitusvastuu niin ikään painaa, siksi suuntamme on nyt oppositioon. Selvää on, että keskustassa on aloitettava puolueen uudistaminen ja linjan kirkastaminen.
 
Vaalien voittajat ovat solvanneet lähes kaikkea tekemistämme neljän vuoden ajan. Samoin parjattiin lähtemistämme hallitukseen neljä vuotta sitten vaalitappion jälkeen. Kansa äänesti voittajat vastuuseen. Hallitusneuvottelut on aloitettu kokoomuksen puheenjohtajan, Petteri Orpon johdolla. Odotamme neuvotteluista selväsanaista ja yksityiskohtaista hallitusohjelmaa, jonka avulla saavutetaan vaalilupausten mukaisia tuloksia. Lupausten, jotka olivat tällä kertaa poikkeuksellisen suuria.
 
Oppositiossa keskusta antaa hallituksen esityksille oman perustellun vaihtoehdon. Isänmaan etua palvelevia päätöksiä on luonnollista tukea. Uskon vakaasti, että jatkossakin sillanrakentajia tarvitaan ja tulevaisuudessa on taas poliittiseen keskustaa tunkua. Työ jatkuu.

 

Kommentit (0)

    « Takaisin