14.8.2023  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Savola: Vapaan sivistystyön leikkaukset voivat tulla myöhemmin kalliiksi

Tiedote: 14.8.2023
 
Savola: Vapaan sivistystyön leikkaukset voivat tulla myöhemmin kalliiksi
 
Kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) peräänkuuluttaa vakavaa harkintaa hallituksen suunnittelemiin vapaan sivistystyön leikkauksiin. Ennen eduskuntavaaleja jokainen puolue lupasi jättää koulutuksen leikkausten ulkopuolelle. Nyt Orpon hallituksen ohjelmaan on kirjattuna vapaan sivistystyön osalta noin 25 miljoonan euron vuosittaiset leikkaukset.
 
Savola painottaa, että valtion budjetissa leikkaus on pieni, mutta sen vaikutukset vapaan sivistystyön kentällä tulevat näkymään suurina. Erityinen huoli on vaikutuksista pieni- ja keskituloisiin perheisiin ja nuoriin.
 
-Kansanopistojen laajan koulutustarjonnan luomat mahdollisuudet, ovat tärkeitä kaikkien pitämiseksi mukana yhteiskunnassa.
 
Savola puhui tänään 14.8.2023 Ilmajoella Etelä-Pohjanmaan Opiston avajaisjuhlassa yli 300 opiskelunsa aloittaneelle nuorelle.
 
Savola kiitti opiskelijoita valinnastaan opiskella yhdessä Suomen perinteikkäimmistä ja vanhimmista kansanopistoista ja korosti Etelä-Pohjanmaan Opiston laajaa koulutustarjontaa. 
 
- Onnistunut opistovuosi antaa hyvät eväät matkalla elämässä eteenpäin. Tulette varmasti muistelemaan tätä vuotta ja täällä solmittuja ihmissuhteita vielä moneen kertaan hyvällä. Ystävyydet kantavat läpi elämän, Savola uskoo. 
 
Savola toivoo, että Etelä-Pohjanmaa houkuttaa myös kauempaa tulleita jäämään maakuntaan. 
Etelä-Pohjanmaalla on työtä ja työpaikkoja. Yritysten työvoiman tarve on ja tulee olemaan suurta. Maakunnassamme on turvallista asua ja elää.
 
- Oman alan löytyminen, itsensä sivistäminen ja kansainvälisille opiskelijoille Suomen kielen ja kulttuurin oppiminen hyödyttää paitsi opiskelijaa, koko tätä aluetta ja Suomea, Savola tiivistää.

Kommentit (0)

    « Takaisin