15.11.2023  //  Vaaliteemat, Yleiset, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Pitääkö itäraja?


 
Viiskunta 16.11.2023
 
Terveiset Sarajevosta, Bosnia-Hertsegovinasta. Osallistun täällä NatoPA:n perinteiseen Rose-Roth seminaariin, joka kokoaa parlamentaarikkoja eri maista turvallisuusasioiden ympärille.
 
Turvallisuuskysymyksistä on tullut vallitseva tosiasia. Sotauutiset maailmalta ovat raakoja. Tihutöitä ja vaikuttamista näkyy myös meillä Suomessa. Viimeisimmäksi itärajalla turvapaikan hakijoiden välineellistämisenä.
 
Rajavartiolakiin tehtiin edellisen hallituksen toimesta muutos heinäkuussa 2022. Sen nojalla rajanylityspaikat voidaan laittaa kiinni määräajaksi tai välttämättömästä syystä.
 
Koska kansainvälisten sopimusten nojalla maan pitää jättää mahdollisuus hakea turvapaikkaa, voidaan tällaisessa tilanteessa jättää yksi rajanylityspaikka auki. Tämä ylityspaikka voisi olla esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokenttä, jonne käytännössä pääsee vain, jos on matkustusasiakirjat kunnossa.
 
Venäjä testaa nyt Suomea. Julkisuudessa on spekuloitu, onko kyse hybridioperaatiosta eli niin kutsutusta välineellisestä maahanmuutosta.
 
Yksikään turvapaikanhakija ei pääse Venäjällä Suomen rajalle ilman Putinin siunausta. Siksi vain määrätietoinen rajan sulkeminen on riittävä signaali Venäjälle.
 
Puolueista varsinkin perussuomalaisilla on ääni noussut välillä falsettiin saakka näistä asioista puhuttaessa. Vaikuttamisen avainpaikat rajan sulkemiseksi on nyt heidän käsissään. Päiviä ei ole hukattavaksi. Odotan nopeita ja määrätietoisia toimia.
 
Mikään muu ei ole tärkeämpää kuin suomalaisten turvallisuus. On inhimillistä ja tärkeää tukea hädässä olevia, mutta sitä, että turvapaikanhakijoita käytetään hybridivaikuttamisen välineenä ei pidä sallia. 
 
Suomella on oltava tiukka ja selkeä linja.
 

Kommentit (0)

    « Takaisin