13.1.2024  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Kollega Peltokankaan lupaukset ja teot


Ilkka-Pohjalainen 13.1.2024
 
Edustajakollega Mauri Peltokangas (ps.) purkaa turhautuneisuuttaan meihin ja keskustaan (I-P 12.1.2024). Se on ymmärrettävää kun ottaa huomioon sekä viime vaalikaudella, että ennen vaaleja annetut suuriääniset lupaukset suhteessa nyt toteutettuun politiikkaan. 
 
Peltokangas puolueensa keulakuvana lupasi hoitaa asiat paremmin kuin me ja saikin siihen tuhansien eteläpohjalaisten luottamuksen. Nyt kun olisi aika lunastaa lupauksia, on maakunnan tavallisten ihmisten asiat jäämässä pahasti piippuun.
 
Vaikka viime vaalikausi oli haastava, pystyttiin Puolustusvoimien harjoittelutoiminta Kauhavalla turvaamaan. Nykyisellä hallituksella ei ole ollut tahtoa asiaa hoitaa. Keskusta esitti toiminnan jatkoa valtiovarainvaliokunnan vastalauseessa ja asiasta äänestettiin kansanedustaja Markus Lohen esityksestä täysistunnossa. Valitettavasti perussuomalaiset edes omasta vaalipiiristämme eivät asiaa tukeneet.
 
Se herättää kaksi kysymystä: Joko Kauhavan kenttää ei hallituksen ja perussuomalaisten mielestä aidosti haluta säilyttää osana Suomen huoltovarmuutta ja varautumista tai vaalipiirimme perussuomalaisilla ei ole kykyä hoitaa maakunnan tärkeitä edunvalvonnallisia asioita maaliin. 
 
Samaan kategoriaan kuuluvat niin maakunnan liikennehankkeet, maatalouden kannattavuuden parantaminen kuin sähkön hinta. Turpeen osalta hallitus on päättänyt laittaa pienetkin lämpölaitokset päästökaupan piiriin aiheuttaen alueemme turvetta käyttäville kunnille valtavan lisälaskun. Turvetuottajat jäivät nuolemaan näppejään perussuomalaisten suurista lupauksista huolimatta, kun hallitus linjasi ajavansa koko tuotannon alas vuosikymmenen loppuun mennessä (Maaseudun Tulevaisuus 15.9.2023). 
 
Maakunnan asiat odottavat edelleen hallituksen sisältä puolustajaansa. Toivomme, että kollega Peltokangas alkaa lunastamaan eteläpohjalaisille annettuja lupauksiaan todeksi. Vaikka ymmärrämme että keskustaa on ikävä.
 
Antti Kurvinen (kesk.)
Kansanedustaja, Kauhava
 
Mikko Savola
Kansanedustaja, Ähtäri

Kommentit (0)

    « Takaisin