20.3.2024  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Puolen maan politiikkaa

Viiskunta 21.3.2024
 
Kansalaisten enemmistö kannattaa koko Suomen kehittämistä ja että voi asua missä tahtoo.
 
Petteri Orpo (kok.) ja Riikka Purra (ps.) tekevät nyt vain puolen maan politiikkaa. He leikkaavat palveluista, tuista, teistä ja maataloudesta etenkin keskusten ulkopuolisilla alueilla.
 
Viime vaalikaudella aluetukikarttaa päivitettiin nykytilannetta vastaavaksi ja Kuusiokunnat lisättiin korkeamman tukialueen piiriin.
 
Hallitus aikoo perua alueemme yritysten korotetut aluetuet vain kaksi vuotta myöhemmin. Aivan niin kuin vaikkapa Alavudella ei olisi viime aikoina otettu jo tarpeeksi iskuja Mattiovi Oy:n lähdöstä ja Elosen korpputehtaan tulipalosta.
 
Aluetukien vieminen on hallitukselta selvä viesti. Nyt heikennetään sekä yritysten mahdollisuuksia investointeihin ja uusien yritysten perustamista. Todellisuudessa aluetuet maksavat itsensä takaisin investointeina ja työpaikkoina.
 
Pohjanmaan poliisissa tehtiin päätös keskittää rikostutkintaa ja nyt Maanmittauslaitoksen pienempien toimipisteiden yllä leijuu sama uhka. Säästöjä näillä päätöksillä ei arvioiden mukaan saada.
 
Saksilta säästy ei EU-rahoituskaan, kun Suomen CAP-suunnitelman kansallista rahoitusosuutta vähennetään yhteensä 137,5 miljoonaa euroa. EU-vastinrahojen myötä summa voi kohota 240 miljoonaan euroon. Hallituksen tulisi tämän sijaan hakea EU:lta uusia myönnytyksiä alueiden elinvoiman parantamiseksi.
 
Keskittäminen lisää ongelmia varsinkin reuna-alueilla. Palvelut heikkenevät ja elämisestä tulee kalliimpaa. Hyötyjinä ovat alueet, joilla menee jo valmiiksi hyvin.
 
Tavoitteena tulisi olla Suomi, jossa jokainen saa yrittää, menestyä ja tuntea olonsa turvalliseksi asuinpaikastaan riippumatta.

Kommentit (0)

    « Takaisin