3.4.2024  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Saksia ja leikkuulautoja

Saksia ja leikkuulautoja
Torstai-lehti 3.4.2024
 


Ennen pääsiäistä eduskunnassa käytiin tunteikas keskustelu alueiden tasapuolisesta kohtelusta. Keskusta teki välikysymyksen eli käytti opposition järeintä asetta tämän asian tuomiseksi keskusteluun. Keskustelun huvittavimman ja samalla surullisimman puheenvuoron käytti perussuomalainen maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jenna Simula, joka keskittyi vain ja ainoastaan keskustan haukkumiseen, esittämättä yhtäkään tekoa maaseudun hyväksi.
 
Ihmisiä ja alueita ei saa eriarvoistaa varallisuuden ja postinumeron perusteella. Suomi pärjää koko inhimillistä pääomaansa hyödyntäen ja koko Suomen vahvuuksiin nojaten.
 
Viimeksi vaalikaudella 2011—2015 tästä vastaavasta linjasta seurasi vain matalaa talouskasvua, velkaantumista, rapautuneita palveluita ja eriarvoistumisen kierrettä. Sama vaara vaanii myös nyt.
 
Osan Suomen hylkääminen on myös vakava turvallisuusongelma tilanteessa, kun idässä on vaarallinen ja arvaamaton naapuri. On tärkeää pitää valot päällä maan joka kolkassa. Se luo turvaa tavallisen arjen elämän kautta.
 
Koko maan asuttuna pitäminen vaatii sitä, että lähipalveluista pidetään kiinni ja elinvoimaan panostetaan. Elinehdot on turvattava ja ihmisille on annettava aito mahdollisuus valita asuinpaikkansa.
 
Eduskuntavaaleista on nyt kulunut vuosi ja vaalikaudesta neljännes. Petteri Orpon (kok.) ja Riikka Purran (ps) hallituksen lupauksia pullollaan oleva hallitusohjelma on paljastumassa juuri niin tyhjäksi kuin pelkäsimmekin. Ei ole euron bensaa, turvetuottajilla ei mene paremmin, eikä maatalouden kannattavuus ole nousussa.
 
Maakuntien puolustamisen sijaan perussuomalaiset ovat ottaneet kylmän leikkaajan roolin, missä uutena toimintatapana ilkutaan leikkauslistojen päälle saksien ja leikkuulautojen kanssa. Samaan aikaan leikataan PK-yritysten investointituista, lopetetaan aikuiskoulutustuet ja karsitaan valtionhallinnon palveluita ympäri maan.
 
Kotiseudulla kovimmat iskut osuvat meille Järviseudulle ja Kuusiokuntiin. Poliisin ja Maanmittauslaitoksen keskittämisen jälkeen moukaria on tulossa seuraavaksi maaseudun kehittämiselle CAP-leikkauksien muodossa ja yritysten aluetukien pienennyksinä.
 
Hallituksen kehysriihi lähestyy ja luvassa on lisää leikkauslistoja. Valtiovarainministeri Purra on jo ainakin väläyttänyt ruoan arvonlisäveron korottamista ja transrasvaveroa.
 
Vaalien alla perussuomalaiset tekivät sadan kohdan listan maatalouden pelastamiseksi. Tähän nähden hallitus on tehnyt täyskäännöksen.
 
Ikävä totuus tuntuukin nyt olevan se, että kotiseudun puolustamisesta on hallituspuolueiden edustajien toimesta irtisanouduttu kokonaan. Hankkeita ei Etelä-Pohjanmaalle ole saatu nimeksikään, eikä omia epäonnistumisia kyetä tunnustamaan. Sen sijaan kyhjötellään piilossa puheenjohtaja Purran leikkuulautojen takana käsiä levitellen ja edellistä hallitusta edelleen väsyneesti syytellen.

Kommentit (0)

    « Takaisin